BN(O)簽證突破20萬,單季批出宗數比烏克蘭難民還要多

110 回覆
117 Like 2 Dislike
// 英國內政部周四(23日)公佈最新的BN(O)簽證數字,今年首季收到約1萬宗申請,按季升一倍,至今累計批出的BN(O)簽證突破20萬,超過14.4萬人已抵達英國。內政部首季批出10,737宗BN(O)簽證申請,單季批出宗數比來自戰亂地區的烏克蘭難民還要多。

內政部由去年第三季開始,再無公佈每季收到的BN(O)申請具體數目,只交代每季平均申請宗數。去年第四季收到的申請宗數不足5,000宗,令收到的申請由高峰期平均每季逾3萬宗,跌至平均每季9,000至1萬宗申請。不過,今年首季收到的申請回升到約1萬宗。截至今年3月,在英國境外累計申請宗數有173,543宗,較截至去年底163,850宗增加約萬宗,按季升約一倍。//

【移民英國|BN(O)批出簽證突破20萬 今年首季申請宗數倍增 單季人數多過烏克蘭難民】

全文請到《追新聞》網站閱覽
網站連結於本帖留言板發佈

#BNO #BNO簽證 #移民潮 #移民英國 #移英港人 #英國內政部 #追新聞 #thechaser
得十幾萬人
我地中國香港根本就唔怕
香港15-34歲得150萬人到
成13%人走咗
藍媒又要r頭諗題材寫每日一篇
一係冷處理
唔知有幾多係大陸人呢
加拿大 起碼都3~4萬
見親有七成都至少50歲
香港有30萬加拿大人,嗰啲冇得計
移英人數其實遠遠大於呢條數
好多人本身已經英籍
或者靠讀書同工作Visa移民

仲未計移民美加澳歐
你話走咗50萬我都唔覺得驚訝
睇你身邊係咩圈子
吓,係英國出街成日撞口撞面都係中年同老年人多喎
去親Tesco都見到堆目測50歲以上喺度當行街打發時間
喺manchester center 見到好多2X歲 大隻U仔 ….
後生嘅要返工
澳洲都至少幾萬
97前先有bno, 後生有撚bno, 一係跟父母先有visa 過去
2022年放寛咗啦
父/母有,子女夠18歲就申請得,同居伴侶都去得
摷緊英國超市價目表,等等
呢幾日去啲餐廳同中超買野
收錢嘅人都係香港人
以前好多係大陸仔
過去做收銀
仲要係做中超
700萬人城市走嘅人
仲多過3500萬人口嘅打杖國家
香港真係慘過打杖
唔係偷 唔係搶 點解要笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞