覺唔覺媒體同網民對的士司機有好大偏見

74 回覆
15 Like 177 Dislike
我藍人
我要坐didi 出行同高德打車
唔犯法怕咩比人抄牌

dc 牌本身都要申報泊車地點
要泊街一係就車主虛假陳述
一係就dc9 租客貪方便亂咁泊車
一句交更你咪又係死死氣落車
所以dc9咪就係咁剋人憎
你都on9 既, 我就直接叫佢車我去警署

試過的士站上車過海佢叫我去過海站, 又話要交更又話盛
離遠見到長官行過即刻叫佢埋來, 長官大大聲屌鳩佢交更你又排站? 叫佢一係走, 一係就車我

最後佢吉車走撚左 傻hi
咁你咪又係落咗車
起底
block
上一頁
你真係好撚肉酸
柒到毛管戙
我起碼撚到佢排完站之後要吉車走 唔通咁on9 直接坐後面就算咩
因為DC 事件警民關系變得好左小小
冇得搞
正正常常,愉快既經歷,佢地話係應份既,唔需要專登拎出嚟讚

佢地剩係會計唔愉快果啲行程,然後重複拎出嚟講幾百次

我都成日搭的士,極大多數都正正常去到目的地,有禮貌既司機都唔少
不過我就唔過海,所以唔會遇到司機唔肯過海呢個情況

試過有一次真係跌咗電話

司機肯專登車返嚟俾我,俾五百蚊佢都話唔要
我又唔信其他人冇試過同一件事
可惜呢啲好事根本不出門,因為冇討論價值同空間,新聞亦都唔會報
醜事果啲就大家鍾意不停講,傳媒就係知大家鍾意睇啲乜

好似何伯。荷里活斬人。假王子呃政府,駿業街貨車撞死女人
美斯唔出場,俄烏打仗,哈馬斯偷襲以色列,環保紙餐具
見到全部熱烈討論既都係屬於負面消息

今次呢單放蛇係車行負責人搞出嚟
有哂地址,都知哂邊間
大家竟然唔係針對當事人(討公道)
而係走去周街舉報的士,大家又唔走去果間車行(傾下計)

之前又係 果個的士總會理事長講 加兩蚊 影響生活質素,大家又煲到大一大
根本搞事果班全部係牌主同果間車行負責人

反對加價果堆司機,講完出嚟係冇人理過
大家剩係講支持加價既司機,因為知道市民唔鍾意加價,傳媒自然偏向報負面嘢,令到流量增加

成個社會轉得好快,幾年前見大家好憎警察,今日已經同警察合作無間,真係歡樂無窮

預咗俾人話我係的士狗,呢度好興出呢招,喺度講呢啲唔主流既說話,連登仔就會送的士牌俾我同一堆負評
我已經準備迎接

我都先利申一下

如果我有揸過的士賺過一分一毫,就我全家不得好死,絕子絕孫
相反
如果我冇揸過的士賺過一分一毫,見我相反意見就屈我係的士狗既人全家會不得好死,同樣絕子絕孫
香港唔需要的士 完
最好無埋巴士 小巴
利 揸車
我搭開個D直頭落車同我開門
落雨仲送埋我上樓TIM
冇偏見,但先撩者賤
肺炎之後因為多咗樣興趣我由一年搭唔夠三次的士變到一個月一兩次左右
去到22年中我完全唔想再坐的士之前我坐過三次dc9逆線爬頭,有一次差啲炒車

不了,thanks
你答左我未呀的士狗 唔識覆?
會令didi有機會來港
到時又派一堆優惠券 益左市民
波台狗加的士狗
唔同理由都拒載過幾次。
躝啦
永久封鎖
揸住的士牌嘅大部份都係Nancy,佢哋仆街不知幾心涼
小露寶都上得
上邊話仲有「我哋」唔肯比錢,攪攪佢
我都唔明有乜咁大不了
我深信自己都係閪態度返工所以對小事無乜上心
我年中搭一百幾十次的士都完全無遇過所謂黑的/拒載。

And

到時益咗邊個大家心照,咁樣對我哋的士業好唔公平

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞