當年譚校長,張學友,黎明互唱對方既曲

88 回覆
5 Like 18 Dislike
垃圾
黎明本身唱功就係好
因為太靚仔比人屌
仲要我覺得好神既係佢唱左咁多年歌
佢都係收埋個唱功,個個以為佢既歌好易唱
好多人都唱到把聲好油,黎明無
但當佢唱人地歌,佢既唱功同意境就出到黎
你先發覺佢好依家歌手太撚多
https://www.youtube.com/watch?v=LMOz-SOceco
https://www.youtube.com/watch?v=OziRaftIwh4
一首係藍校長,一首係哥哥
Keep得好過佢徒弟衛蘭
我唔識音樂
果個年代佢地唱歌都會震音但你會覺得舒服同好聲,但送禮勤會令你覺得好煩不停show off自己d震功咁,係唔係都震左先

佢唔反省下自己點解唔夠人紅仲覺得自己懷材不遇咁
本身唔係咁
點解近呢幾年黎明啲演唱會唔出碟
我都好想知
明明佢依家先顛峰

d黃牛連飛都拎唔到
個個聽完都話震撼走唔出黎
本身黎明就有大把靚歌
但以前比人屌live太差
當佢連live都進步,去到無破綻 其他歌手又點比
本身佢就係唱情感既歌手加溝女歌歌手
其實係香港接唔到班先俾人屌打,唔係因為周杰倫,周杰倫之前台灣其實仲勁市場更大
果個年代你唔識震音=你唔識唱歌
當中送禮勤同填海華果種震音應該係差唔多
你試吓叫佢唱全日愛 越夜越有機
黎明根本一直被underrated
個音準都已經聽到分別

https://www.youtube.com/watch?v=duC-73Zgx4g
一個唱咁多年仲係唱緊k
一個唱到現場似聽cd
現場聽真係震撼到癲
聽到入埋個境界 感情處理全部都拿捏得恰如其分又唔會油膩做作
骨架身形身材比例樣貌都係世界級
但周杰倫真係好勁
我聽左幾次leon演唱會
我係由2016年果次全香港歌迷去中環撐佢果次
睇到有好大進步,去到依家2024

我睇到既係黎張其實已經超越好多歌手
你可以話黎明既歌易唱,但佢首首都唱到
cd咁既態,你不得不佩服佢果種努力

由果刻開始,我已經知道黎明超越填海華,郭富城太多太多
睇聽live太明顯
因為當年都唔識唱歌,直到情深說話未曾講
所以果班大陸人係小紅書不停講走唔出黎
唱功嚴重低估
有一樣野我係好佩服黎明既
佢大大話話唱左30幾年既歌
但你從來睇唔到佢會show off比你睇佢既唱功
但你由可以從佢歌睇到佢將唱功同感情發揮晒出黎

唱咁多年點可能唔油點可能無技巧你去睇下林俊傑果堆
但係佢真係比你睇到佢仲係無技巧果下勁

只係把聲同個情感真係升華左

佩服,呢種真係高手
聽佢唱如果這是情 一開口嗰下我已經爆喊
Leon係真真正正用實力説話依家仲有邊個夠膽講佢唱歌唔好聽?
由以前對不起 我愛你 俾人垢病 笑咗30年都冇放"pair"
佢一直keep住進步唔會食老本,又有前瞻性玩電音 又不斷磨鍊自己唱功 對得住成班歌迷
淨係呢一份心意同埋毅力 敬業樂業 已經冇得比
大陸人幫填海改埋花名叫半桶話佢乜都半桶水
佢依家把聲好聽過後生好多啦
快歌都做到cd咁既態
個音準同個唱功都幾明顯
佢依家識唱歌進步咗,但佢當紅嗰陣唔係嘛
睇咩時期啦
寶麗金比親佢既歌都係溝女歌
sony時期邊個夠膽講黎明唱得差?
係依家太撚勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞