[黑狗當食,白狗當災] 想讚返上年打風 好好心車人既果一位好的士司機

18 回覆
2 Like 5 Dislike
首先屌左DC9先,搞壞曬成個行業,好人司機都俾人抄牌都係多得你地唔少

另外送返張丁圖俾鹹濕既連登仔女先

收費唔跟錶一律警局見
好乜撚野
樓主覺得食半舊屎比一舊屎好味
咁打風佢有權唔開車Bo
係咪你車詩返屋企先?
最多俾你跟返的士個錶計
奴隸思維無撚得救
希望你有日八轉九號風球冇地鐵巴士返果陣有的士司機肯跟咪錶收錢啦

定係你俾錢詩訓酒店?
唔該唔好成日懶係覺得自己高級過人先得架
唔係個個打八號有得放假
冇錯個老細係衰要屌 依度一件事
但搵到個肯車你返去 唔獅子開大口既司機唔易囉
預視到扣分制下 打8 號波要做公共服務返工果d 人
搵唔到車
所以詩講返個事實俾連登仔女聽
打九號風佢地額外有Tips係應得

前題佢地冇話收離譜既附加費先 咁詩相信正常有急需返屋企既人都會或多或少俾TIPS

唔係好似人地話打九號風都要跟咪錶先坐
睇下邊個車你返去!
諗真到時應該只有apps 預約車
街上面所有車都唔肯接😂
鳩鳩VAN UBER 拉拉move 都叫曬 冇回音果下好絕望 等左成個鐘都冇
打風冇保險有咩意外你都領野
因為嗰啲Apps好多都係八號風球之後停咗機
司機接唔到單
其實唔係個個都想返八號工
但無奈突發九號時想快D返去都要冒危險返去

點解要返呢類工
On9
無人迫你架
唔怪佢地 因為安全 想做都無得做 因間有棵樹壓落黎 咁就冇
你公司要你8號風開工, 自然公司有責任確保你安全
唔應該係關DC 事囉,
真係奴隸思想去做奴隸
咁勁你咪開間良心公司請me
你估me想係閪公司做?
出面冇人請牙!!!
冇錯, 8號風球司機應該養載
我其實都幾想知
點解打風的士老奉要收附加費先開車
次次都話保險唔賠
但係冇一個可以攞得到條條款出黎證明真係唔賠

究竟係咪都市傳說?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞