康城首都會所瀕停運嚇窒居民 直擊業主大戰業委會、方國珊爆罵戰

147 回覆
22 Like 5 Dislike
俾得起 = 要任人劏?你都戇撚鳩
硬閪,硬就一早上咗位做立法會,洗鬼日日攬住個康城
業委同管理公司好多時都特登唔會寫到咁詳細同咁透明,方便將來自圓其說
佢哋無故篩走咗一間較低價又合資格嘅管理公司,所以已經唔需要考慮上述問題,事實證明唔係做唔到,至少係有公司做到
收到2份標返黎高42%點有責任解釋俾我就重新招標算,搞咁多jm9

解釋?一係就俾人圍標,但呢樣無證無據唔講得,何況專業圍標既點會得2間

同業主解釋係市場因素,d人又唔會聽。

如果係條標d內容寫得太辣,咁寫標條友又一定有返咁上下職位,好難叫佢認錯,而且分分鐘份野係standard黎。同埋佢寫得辣亦係保護業主
方國珊都夠膽選出嚟都預咗 la
你住公屋
藍屍中產不嬲都做開韭菜,以為自己好撚醒
(若會所停運)我會賣咗層樓
係,你講得啱
人哋屋苑新d靚d仲收得平過你兩三成
一視同仁直接比較嘅抵你交錢俾方國珊
係都食鍾太啦屌
個細路唔出去放電, 鍾太邊有空間可以出去偷食呀
鬥…往死裏鬥
連佢前徒弟林素蔚都做到立法會議員
報競委會話懷疑圍標
日出康城都係三更
最慘所有儲備加埋唔夠2000萬,方國珊上台前有3000萬
d 冷氣軍師業主最好踢走人之後要自己揸莊做返
自己做先知呢d 三煞位比邊個做都係比人屌。

之前有個post 講呢單野,有無比人圍唔知,但班on9 冷氣軍師業主唔好老奉以為招標就有10間8間入。香港營運會所既2隻手數得曬,你招人地都未必有興趣入。
另泳池係好燒錢,你請救生員唔平,你計曬全年要求當值人數圍返條數評價下合唔合理。

我唔係要幫某人講說話,但你踢走之後點執個攤,見無數次都係做唔耐。
一,業主會賣樓走唔做。
二,無時間做義工唔做。
三,有心做但比其他業主屌到唔做。
到最後無人想做,都係打回原型得班老弱殘兵之後有條蛋散入局又loop 過呢d 亂局。呢d case 全香港d 盤都係咁輪迴。

另管理費平係硬道理,但平既背後係用咩換返黎先。平係咩都唔換,呢d 情況一爆要夾錢換設施又係比人屌爆。同埋睇埋儲備有無增長,個reserves 水平唔增加又或跌既,日後維修又係要夾錢又係屌。

拭目以待哪吒之後咩人上馬,睇下班冷氣軍師玩幾耐會唔會比人屌走。
嫌貴咪自己做返囉
公開招標,無人報你支標係咪要檢討下
所以你即係默認笠水狗呀?笠水狗

咁又叫我解block睇?你急呀傻閪?
乜句句都回力鏢講你自己呀傻閪
啱呀 我中意幾時應咪幾時應 解你老母block咩
叫班業主自己炒散做保安救生員,收最低工資實平。
箍票又方便, 企喺個大堂拉票又唔怕保安趕, 橫掂做區議員都有個office喺附近

梗係做啦, 你係區議員唔做業委會你都要你埋業委會嗰啲嘢不如乾脆自己做主席啦
仲要不斷加管理費,服務冇改善,其實真係好有問題
係呀係呀
你到底知唔知自己噏乜鳩架
你食藥先啦
溝通唔到呀弱撚智
-$10m

咁同Annual Budget 有冇出入先?

有出入的話應該搵地鐵解釋,嘈條八婆係完全無用

又咁講,有幾多業主真係睇過份 Annual Budget / 限期內俾過意見?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞