[桀驁之戀大至尊] 五月二十六日渣打冠軍暨遮打盃及日本打吡大賽日討論區 I

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
香港x
仲要唔止一次嚟
有好多歐洲一級馬完全唔識跑香港地 嗰啲咩狄倫同月影雲霞嚟到又係一棟都冇
冇記錯佢第二次嚟嗰場係爆到仆街 頭3名好似冇一隻低過30倍
過江龍會唔會敵不過地頭蟲?
嗰場步速慢撚到嘔電
計得精彩中段發力成功贏到
連香港特佳嘅榮進寶蹄都只係跑第五
樹林之靈最經典
咁你話香港邊隻夠佢跑呀
唔通大至尊咩
佢又唔算一棟都冇嘅
轉灣好似被巴基阻咗一咗
狄倫原本係想跑日本盃
因為檢疫衰咗先嚟香港
差好多
cctoy係兩轉三 仲雄馬通常好多未知數
e.g.呂送火山
同埋岳少近年練開神經刀同埋9輸換下場冷啲
Rebel’s Romance 閹咗嘅冇配種價值通常用到盡

而且杜拜2400嗰場雖然利放頭賺晒
但係已經證明咗氣量同埋可以遠征
呂宋火山嗰年因為疫情打亂啲部署先至跑得冇咁好啫
如果講2轉3就大跌watt嘅應該係講air force blue
兩歲贏三場G1,三歲退步大到
有冇國際評分高過狄倫嘅嚟過?狄倫好似都127/128
肥鬼今年都好少贏5班
狄倫 128
威武神駒 127
飛霸 126
躍升 125
R1 環球英雄 (Machico)

兩線血統都好早熟,試閘幾肯追,呢隻馬個阿媽當年都係希斯訓練,應該都熟悉佢嘅性能,呢啲馬又未閹,山高應該都想喺大賽日攞下彩,有50幾倍真係可以搏下

S2-1 喜爭先 (Machico)

近態幾好,上場贏完根利錦標,今場睇下可唔可以乘勝追擊

S3-1 多產巨匠 (Machico)

返去主場應該唔會好似之前咁失準,始終隻馬實力係高,呢場對手亦都唔算太強
12年天鷹翱翔 130
可惜臨跑前因為受傷退出
R5 智智多寶(俊歡騰)

初出輸俾獨步天下金榜之星水準都算唔錯,今次流鼻血復出,賽前從化即推幾步都有反應,今次跟住隻1跑慳慳埋埋應該會有表現
R9 大才 (逝)
近仗準繩;上仗高水準三班賽贏馬,同場包括翌仗補中的同祥和順、駿奕快車,雖然外檔仍可繼續捧場。
當時隻巴基就係布宜學騎
樹林之靈冇比巴基撞應該有頭4,臨臨都可以追返第6
如果19年杏目來到
佢個評分都好誇張 124+4
樹林之靈第五
巴基第六
R3 都靈福星(戰羊)
半冷、內檔、田雞繼續騎,信多次
唔會啦
兩倍樓下跑香港好穩
鬼佬飛唔呃人
R7 將王 (poom)
香港長途王終極一戰
搏落大雨桀驁搞唔掂加自己濕地更佳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞