薪趨會審議公僕薪酬調查 職方代表確認結果

12 回覆
2 Like 5 Dislike
薪酬趨勢調查委員會上周公布調查結果,指今年公務員薪酬趨勢淨指標為高層4.01%、中層4.32%、低層5.47%。薪趨會今日開會審議調查結果,各公務員及紀律部隊人員代表確認調查結果。

薪酬趨勢調查委員會主席李律仁表示,薪酬趨勢調查是按議定的調查方法,專業而客觀地進行,調查委員會會向政府提交薪酬趨勢調查委員會報告書以作考慮,按照既定做法,行政長官會同行政會議在考慮調查所得的薪酬趨勢指標和其他相關因素後,會決定2024/2025年度公務員薪酬調整幅度

梗係確認啦,好過好多私人公司。仲唔嗱嗱聲確認咩
平行時空?
連登一堆人話加2位數字%以上
公務員:成日話減人工,點由痔及興呀
都係個句,確認還確認,加唔加比你係另一件事,之前都有事例話加3%,最後決定係2%
份調查咪就係根據私人公司 仲減咗遞增薪額添架喎白痴仔
點會根據私人公司,私人公司有咁高人工?未見過囉唔該
咁係你on9啫

公務員今年加幾多人工?
https://lih.kg/CiqBGtX
#159 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
政府做既調查,肯定係對自己有利啦
係?咁你講即係幾多?不如跟連登啦 應該20%以上

公務員今年加幾多人工?
https://lih.kg/CiqBGtX
#159 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
政府調查參考私人市場
連登公務員就話少得濟,私人加仲多
咁究竟個調查係咪憑空吹出嚟呢
肯定係假調查啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞