下一站 拒載 (原曲:下一站 天后)

14 回覆
1 Like 13 Dislike
作詞:黃偉文
作曲:伍樂城
編曲:伍樂城
監製:伍樂城
改詞:揉b

C:站在的士站 細心看有沒有車
  一架又一架 唔過海 屌你老母
  但係班的士佬 途中一旦亂兜
  銀包會否還有一蚊剩

G:在全港路上的士佬 面上有種顧盼自豪
  在車上 任佢兜 未必俾你過海
  人氣不過垃圾袋

C:屌佢老母加我價 又殺uber
  只准自己搵食 猶如仿似 得佢一個
  不準有 白牌爭飯食

G:仆街呢班死撚樣 還要勉強
  死撐自己最好
  難聽過粗口在耳邊 教我點樣原諒

G:didi打到黎 永不太遠太抽象
  最後變condom 爛頭卒 都是活該
  在這殘酷市場 戇鳩不會有獎
更多更優質改歌詞 在 ※ lihkg.com 連登討論區
你沒有支持 反遭反抗

C:在全港路上的士佬 面上有種顧盼自豪
  在車上 任佢兜 未必俾你過海
  人氣不過垃圾袋

G:屌佢老母加我價 又殺uber
  只准自己搵食 猶如仿似 得佢一個
  不準有 白牌爭飯食 白活一場

C:仆街呢班死撚樣 還要勉強
  死撐自己最好
  難聽過粗口在耳邊 教我點樣原諒

T:家陣後悔嗌救命 求我放過
  從前如何囂張
  輪到香港市民報復 仆街啦心已傷

T:其實大家都係搭車 收工返屋企沖涼
準同准唔撚識分?
首歌用咗我三日三夜去作
可能會有少少唔啱音
但係都希望大家支持
香港樂壇需要更加多正能量!
揉你老味咩B
你25
香港樂壇需要正能量,但係唔需要你
作得幾好👍
不如試吓唱埋出嚟
你好衰
我相信呢度一定會有巴打幫我唱

我唔收佢版權費又點話
到了加拿大 到了紐西蘭
還有一些到羅馬尼亞去
好似好過9公格
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞