賽馬投注紀錄 2023/24 (102)

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
老友風火綸停賽
人地搏殺贏馬 贏騎王 你仲搏緊騎馬機會
比D時間嘉A
不知幾勁+a轉騎馬人咪算 搞咁多野都唔夠新哥爭馬
湯普新
年齡: 27歲
背景:湯普新的父親Jason Thompson是澳洲賽狗運動其中一位著名的練狗師,而湯普新於2012年當他仍年僅十五歲時便已展開策騎生涯,本身來自維多利亞省,最初在該省擔任見習騎師,先後跟隨練馬師肯特及韋萊士學藝,其後於2020年轉戰昆士蘭省,成績亦愈來愈好,至今的最重要勝仗是於2023年夥拍在昆士蘭省受訓的「奇占士」揚威渥利盾,同年他亦憑Vinco勝出獎金豐厚的神奇百萬盃。湯普新迄今累積頭馬接近八百場,也曾在新加坡、紐西蘭及阿聯酋等地贏得頭馬。他屬於一位可造輕磅的騎師。
主要賽事冠軍:
渥利盾 (2023年「奇占士」)
在港累積頭馬 (截至2024年2月1日):
陳嘉熙
年齡: 29歲
背景:
陳嘉熙自2015年4月開始在紐西蘭接受見習騎師訓練,先後在基督城和新派拉謀夫跟隨練馬師麥其應和施樂克學藝。陳嘉熙在紐西蘭合共上陣四百六十九次,勝出四十九場賽事。他於2017年12月轉到南澳洲繼續習騎,最初跟隨萬富圍練馬師簡利華,其後轉投練馬師奧干納門下接受指導,其間合共出賽六百零三次,再取得五十一場頭馬。總括而言,陳嘉熙在海外從騎期間合共取得一百場頭馬,勝出率接近百分之十。回港後,陳嘉熙跟隨練馬師羅富全學藝。他於2019年4月7日在沙田策騎「瀟灑王子」取得其在港首場勝仗,並憑「加州福星」首度一日兩捷。陳嘉熙在港從騎首季合共取得九場頭馬。他於2019/2020年度馬季共取得二十二場頭馬,並於2020年6月7日在沙田首次一天取得三捷。自2021年1月起,他轉至跟隨練馬師方嘉柏學藝,並於該季取得七捷。陳嘉熙於2021/2022及2022/2023年度馬季以自由身騎師的身分分別贏得十五場及六場頭馬。
在港累積頭馬(截至2023/24馬季開始時):
五十九場(勝出率:百分之五點八)。
兩次魔法唔計? 屌死你咩唔好以為叫+A就可以拎啲舊料嚟比 你拎佢外國績同你香港比較咁唔公平
+A咁多季支持都係偏弱 全盛時期有幾多日full book
我都係copy狗會
多謝大佬
台山佬個W俾呂愈追愈近,琴日美麗第一無埋個W
頭場同一批馬跑三次
新馬賽係咁
識轉灣加放頭贏8成
所以超力量贏唔到
同得威殺多你一次
個閘試得唔錯
但我會小注田雞
我會唔買
召喚阿儀 出嚟領獎啦喂
可能要星期日先出現
想搵日天氣好入去睇黃昏馬
7月啦
Mabel做咩唔出現
留名做後備算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞