我哋2025 DSEr 有乜嘢得罪咗世界?

23 回覆
3 Like 45 Dislike
Dse life 被消失
Herman Yeung 所有 past paperSolution冇晒
又係第一年俾錢考
係咪連個天都唔鍾意我哋呢一屆??????????

DSE就收皮啦,唔係最top就早啲出嚟做嘢啦讀埋啲垃圾非專科
What dse life
考試唔使錢呀?
之前幾廿年都要俾考試費啦

而家咁易入大學就知足啦柒頭
Pastpaper圖書館都有啦
Dse life開返囉
你呢家先 copy
全世界啲公開試嘅past paper都係冇版權隨便download,係得香港實行萬惡嘅資本主義,乜都要俾錢先有
Herman Yeung都冇左?當年靠佢
佢del曬所有ce/al/dse啲題目life solutions,得返佢自己啲教學片
下年DSE女考生就真係唔洗比錢
香港地有閪真係贏哂

https://www.rfa.org/cantonese/news/htm/hk-dse-04152024052919.html/ampRFA
唔洗考通識算係咁,慳咗好多時間
Herman Yeung
我當年冇通識best 5會跌兩分
每年果屆都會叫春
想問而家dse無咗通識科,咁有咩代替定直接少一科?
全世界都要讀3個electives,你有本事可以讀埋4th elective,唔再限一定要va/pe/music之類先得,m1/m2正式計做一個選修科
理論上可以揀到phy chem bio m2,再搭多科中史
dse life係咪侵權俾人收檔
去圖書館借喇
搭多科e&r都得嘅 如果有時間温
係,第四科讀乜都得,以前先有限制

Eg put chem bio m2 ers又得

以前未考會考已經喺舊登見啲CE AL雞叫春
Dse life又死過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞