有體味問題嘅人入一入嚟

230 回覆
48 Like 130 Dislike
用緊 好正
有臭味係因為有菌。定期換下啲底衫,用有消毒除菌成份既沐浴露同洗衣粉
南亞仔仔?
我明你講種味,以前中學有條女生得唔錯,但一行近(兩米距離左右)就聞到陣講唔出嘅騷味,陣味同一般汗臭嗰種惡臭好唔同,甚至唔係一般人認為嘅臭味,但陣味就會令人覺得唔舒服,同d草青味狐臭味(味道同狐臭唔同)比人嘅感覺差唔多

呢陣味我淨係喺呢條女身上聞過,不過天生嘅體味應該冇得搞,你話你係勁大汗搞到惡臭都起碼知個成因係細菌引致,你呢d體味應該係同印度佬d味一樣與生俱來如果要睇醫生我諗應該係先睇普通科再叫佢轉介皮膚科之類
訓醒先沖 想無味都難
你有冇成日食辣嘢呀?
以前用含有鋁鹽嘅搽嘅止汗劑,但因為健康因素轉左用arm and hammer另一款冇鋁鹽嘅
So far so good
Soso有枝去體味既野,白色一枝,類似止汗珠咁,好好用
唔好食咁濃味嘅嘢 同埋
你愈攰 愈唔夠瞓,陣體味就愈勁
我明
如果咁既身高體重有味仲好啦
多D野玩
所有止汗噴劑都係垃圾:

一,香港天氣咁閪,一定會出汗;
二,用其他味係遮唔住汗味,撈埋仲難頂。

所以巴打要做嘅係將舊咗嘅衫換啲新嘅,然後每日用天然礦物鹽嘅消臭劑

一定有幫助

直接激光清晒佢啦,用得多止汗塞毛囊又易生癌。
佢好似有無香版本 可以試下
佢止汗效果都OK 我做完帶氧運動出曬汗都keep到
如果冇咩分別 起碼排除左汗味先
我係iherb買的
搽弱酸爽膚水,AHA & BHA類

體味 = 菌
隔喇底出汗潮濕,容易滋生細菌
搽返D酸嘅嘢,喺某個pH下D臭菌就繁殖唔到/ 無咁活躍
然後就會無味

但係會仍然出汗

呢個方法用咗幾年,好work,搽幾滴就得,可以維持全日
用緊綠色
唔知有冇分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞