岑潔儀自爆素顏便服帶仔上面試班 遭校長錯認外傭無禮呼喝嬲爆:唔尊重人做教育?

113 回覆
20 Like 111 Dislike
岑潔儀(Zoey)自從2012年嫁給馬來西亞富商Dixon後,先後育有兩名兒子,而Zoey亦淡出幕前專心相夫教子。榮升闊太後,Zoey不時在IG分享她的生活日常,豪坐私人飛機旅行,又曬海量名牌包包。幸福人妻Zoey當然為囝囝都安排最好的教育,沒想到近日IG分享一個令她一肚氣的經歷,慘遭校長無理呼喝,她公開呼籲家長們搵學校要三思。

37歲的Zoey榮升闊太後,生活奢華,不過她都相當貼地以家長身分分享育兒經和與兩個囝囝的搞笑溫馨互動,吸引不少家長們Folllow。近日,Zoey以素顏在座駕中不吐不快,拍片分享一個「有趣」的經歷。她表示一如往常沒有刻意打扮,素顏便服就開車送兒子去「面試班」上課,沒想到被誤會是外傭,「有個阿嬸短頭髮,講廣東話講唔正,佢就喝住我:『姐姐,You come here!』其實我都見怪不怪嘅,我呢身打扮都似姐姐,同埋我成日冇化妝就被人認錯係姐姐,見怪不怪,但我覺得佢態度好差。我就問佢:『你講乜嘢呀?』咁佢就話:『哦,唔好意思呀,媽咪呀,過嚟呢度簽名。』然後我行去簽名,然後畀下學期嘢我,再送個仔落去。我上番去問佢叫咩名,佢答我:『我係呢度校長呀!』」

她表示對於校長的態度非常不滿,令她重新考慮是否應該為囝囝轉校,「我將個仔送嚟呢個學校上面試班,個校長質素原來係咁?作為一個校長唔係應該素質好好呀咩?就算對住姐姐個態度都唔應該咁惡劣啦!我真係打咗個愕然,同埋我要深深再諗阿仔應唔應該再喺呢個面試班上堂囉,我覺得如果佢係呢間學校校長,佢係應該表現出嚟令家長順服或者安心令家長畀小朋友嚟你間學校上堂囉,佢係令我非常之失望!」雖然被無禮校長激到紮紮跳,不過EQ高的Zoey最後搞笑自嘲問:「唔知我今日呢個look係咪真係好似姐姐?」更搞網上投票,最終老公、細佬同一個好友都認同她似姐姐,認真搞笑。其實Zoey本身擁有1/4泰國血統,2006年參加節目《美女廚房》中的美少女廚神爭霸戰後,加入無綫電視成為藝員。

邊個來
膚色堅似
佢加埋9896 同MARF三個星期日去皇后像廣場赤腳整印尼蝦片都無人會懷疑
唔似就唔使化厚妝先出post
美女廚房
tldr
唔識佢係邊個
德成女傭
佢細佬係iansham?
姐姐,You come here

呢d姐姐好色
熟女
2打6
呢個真
渣架
同埋我要深深再諗阿仔應唔應該再喺呢個面試班上堂囉,我覺得如果佢係呢間學校校長,佢係應該表現出嚟令家長順服或者安心令家長畀小朋友嚟你間學校上堂囉,佢係令我非常之失望

咁退咗學未啊,學校名又唔開,淨係識9up
咁小事有咩好介懷
她表示一如往常沒有刻意打扮,素顏便服就開車送兒子去「面試班」上課,沒想到被誤會是外傭,「有個阿嬸短頭髮,講廣東話講唔正,佢就喝住我:『姐姐,You come here!』其實我都見怪不怪嘅,我呢身打扮都似姐姐,同埋我成日冇化妝就被人認錯係姐姐,見怪不怪,但我覺得佢態度好差。我就問佢:『你講乜嘢呀?』咁佢就話:『哦,唔好意思呀,媽咪呀,過嚟呢度簽名。』

她表示對於校長的態度非常不滿,令她重新考慮是否應該為囝囝轉校,「我將個仔送嚟呢個學校上面試班,個校長質素原來係咁?作為一個校長唔係應該素質好好呀咩?就算對住姐姐個態度都唔應該咁惡劣啦!

又嚟標題黨?
沈大師?
都真係似
考慮ja?
工人姐姐嚟講幾正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞