一生愛國既佢, 曾為國家效力! 最後卻被自己國家用猶如叛國罪既國安法起訴...

29 回覆
3 Like 28 Dislike
一生愛國既佢, 曾為國家效力! 最後卻被自己國家用猶如叛國罪既國安法起訴...
佢千估萬估都估唔到, 自己為成為中美角力既政治犧牲品!
一個愛國人士, 最後卻被佢既國家出賣, 最後選擇自我了斷......
政治撚辛偉誠害撚死人喇! 切腹喇屌!
其實佢本身都係 special forces 冇理由唔明呢個道理,佢一係俾自己人殺/ 一係就對家滅口
你條友假膠得嚟都幾撚有創意
邊有人會諗到上門收數同埋監控下羅湖聰竟然會扯上國安大罪!
佢應該接受唔到比佢所愛既國家出賣!
tvb,可skip
btw係佢出賣自己“所愛”嘅國家在先,有心定無意都好
佢係愛國就唔會幫香港ETO做野啦 哂氣

Respect!
佢邊度出賣左佢國家?!
佢監控既人係海外罪犯/逃犯, 亦都唔係英國公民!
你話我聽佢邊度出賣左佢國家?!
BNO係準公民嚟
菲傭黎香港做野, 可以拎香港身份證, 都係準香港公民黎!
會唔會講少咗be同埋ed
Matthew Trickett羈押左好短時間, 應該一個星期都唔夠, 佢呢段時間佢應該接受唔到會被人用"國安法"起訴!
過左成千年! 估唔到係現代民主自由既國家, 竟然仲有人既遭遇會同岳飛既類似!
咁係因為你悲觀
我睇到英國國安法成功維護英國國家安全嘅好處
你想監控賓賓印印?
同志
英國人加油!
Maidenhead要人
自己國家既自己兩隻字點解架臭閪蚑那賤蛆
Matthew Trickett應該無睇過岳飛傳, 但可能睇過勇敢的心!

佢清楚明白: 士可殺, 不可辱!

睇過岳飛傳,就應該清楚明白

係你地臭閪蚑那,愛唔愛蟈係皇帝一個評定

你唔愛皇帝就係唔愛蟈
諗多啦
之前出庭佢已經知出糧係由ETO出
會唔會咁天真
咁又點?!
佢既行為只係監察同上門收數海外逃犯/罪犯!
咁都可以扯到上國安層面, 真係天方夜譚!
國安法從字面唔難理解為干犯涉及危害國家安全, 出賣國家利益, 做出猶如叛國既罪行!
試問監控羅湖聰又點危害到英國國家安全呢?!
Matthew Trickett可以話係軍人出身! 唔好話愛國, 但軍人至少要宣誓效忠國家!
英國政府背後既政治操弄, 將普通刑事案件升級到國安案件, 指控佢猶如出賣國家既利益, 佢真係吞唔落呢啖氣!
若干年後, 當英國唔再係美國條狗, 當中英關係正常化, 唔知會唔會有人幫Matthew Trickett平反!
希望到時仲有人記得Matthew Trickett!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞