Matthew Trickett死亡 陳百里:網上有無稽指控

24 回覆
4 Like 14 Dislike
陳百里:一些網上流傳甚或無稽指控都不作評論

被問到香港駐倫敦經貿辦有無在當地「監視港人」、功能上有無改變、被指涉案被告曾否經港府駐倫敦經貿辦「過數」等,署理商務及經濟發展局局長陳百里回應說,對於一些網上流傳,甚或無稽指控都不作評論。

陳百里重申,香港特區以「一國兩制」原則,與世界上建立及維持經貿關係,包括根據《基本法》及當地法律,現時香港在世界各地有14個駐外或海外經貿辦,功能及角色是負責聯絡當地政府部門、智庫、工商界等,希望提升香港與當地經貿、投資關係,以及加強文化藝術交流合作等。
官方驗證
人地法庭有曬證據,你都講到係流傳、猜測、無稽
某強國所為
死無對證
啲人係咪畀人洗曬腦
乜柒都拎一國兩制出嚟講
又唔撚提一國兩制變曬形 畀人識破曬你拎嚟浸透外國
我是Matthew,其實我沒有死,我被困有關部門,現在只需要198元疏通守衛,只要你過錢比我,待我解困之日,我就教你將手機藏內褲大法,絕無戲言。
著話佢咁啱依個時間壽終正寢?
啫話佢咁啱依個時間壽終正寢?
其實件事發展到今日,由流出嘅片段,落CHARGE 文件,同埋官方嘅回應,都已經話哂畀全世界 81億人知,經貿辦已經係一個乜嘢機構。

呢個陳百里跳出嚟,都唔知做乜,講埋啲咁嘅嘢,更加係此地無銀,越描越黑。
葉劉唔係咁講!!

https://www.hk01.com/article/1020721?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral
英國安法告港人|葉劉稱經貿辦性質已改變 包括留意流亡港人活動

喺英國,死咗人唔會被判有罪
只要到最後冇人被定罪就等於冇事發生過
過數紀錄keep 兩年 兩年後乜事都無發生過
應該翻譯成英文,驚英國人唔明白
佢知屁咩!
經貿辦已經變左香港情報機關
陳百里同陳百祥差唔多搞笑
佢民建聯出身
陳百里 不認真 馬戲團
明就明啦,安全著想唔講啦
睇錯陳百祥
又要搵人出氣啦
咩無理指控?我未聽過,講出嚟比我聽下幾無理呀,唔該
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞