多啦A夢展覽7.13登陸香港 全球首場無人機匯演周六尖東海濱起飛

81 回覆
96 Like 17 Dislike
繼2012年帶來《你睇!!多啦A夢黎啦!誕生前 100 年祭》香港展覽後,香港將再舉辦「多啦A夢」主題展。去年為香港帶來《橡皮鴨二重暢》海上展覽的創意品牌AllRightsReserved,將主辦全球最大型多啦A 夢展覽「100%多啦A夢&FRIENDS」巡迴特展(香港),並在7月13日登陸香港。

2012年尖沙咀海港城海濱走廊多啦A夢露天展覽,吸引不少人打卡。(AllRightsReserved)

此外,全球首場多啦A夢無人機匯演將於本周六(25日)晚上7時30分率先上映,為7月展覽預熱,市民屆時在尖沙咀星光大道一帶海濱,可觀賞多啦A 夢與好友戴着竹蜻蜓翱翔,照亮維港。
全球最大型多啦A 夢展覽之一的——「100%多啦A夢&FRIENDS」巡迴特展(香港),將在7月13日起登陸香港。展覽為紀念多啦A夢作者藤子 F 不二雄老師誕生90 週年,分為免費及收費展區,將百分百呈現漫畫、動畫及電影的多啦A 夢世界。特展更帶來新登場的特別法寶「100%朋友召喚鈴」,搖晃這法寶就能召喚朋友到來,緊扣展覽主旨「好朋友,心中一想就即到」,召喚全球好友香港見面。

全球首場多啦A夢無人機匯演將於本周六(25日)晚上在尖沙海濱上映。(大會提供)

如有意參觀者須於Klook 購買收費展區門票,透過網上系統預約入場日子及時間,每節名額有限,先到先得。門票本週六(25 日)起在Klook 公開發售,憑票進入收費展區時將可領取非賣紀念品。展覽亦特別推岀「特典套裝」(限量3,000 套),連一張門票及「100%多啦A 夢&FRIENDS」特別造型徽章立牌套裝及貼紙。
此外,為7月展覽預熱,全球首場多啦A夢無人機匯演也會在本周六(25日)晚上7時30分率先上映,市民屆時在星光大道一帶海濱,可觀賞多啦A 夢與好友戴着竹蜻蜓翱翔,照耀維港。

全球首場多啦A夢無人機匯演將於本周六(25日)晚上7時30分率先上映。(AllRightsReserved)
係咪中國人?點解靠日本嘢宣傳香港?
無叮噹妹 你放幾多幾大型叮噹都無用
叮噹妹 宜家幾歲
一千萬夠唔夠埋單?
係咪中國人?點解靠日本嘢宣傳香港?

中国人
睇藍貓

入黎睇叮噹妹
我要進來了
可摸意用無人機整靜香沖涼黎睇睇
叮噹妹先係重點
主辦方相信,活動已取得日本方面授權

留名等柒啦
有冇叮噹妹先
停左經未
咪屈啦
咪係 我想睇喜羊羊多啲
呢個係咪就係政府講既盛事之一
乜嘢叫「相信」
好似結左婚
入黎都係諗住睇叮噹妹
唔緊要嫁
好掛住趙小姐

係銅鑼灣見過佢真人一次, 同隔離個女仔一齊睇到嘩嘩聲
點解唔係藍貓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞