新婚白表客「520我愛你」 好日子452萬購凱樂苑一房 單位升值72%

46 回覆
6 Like 24 Dislike
中原地產西九龍長沙灣元州街分行高級分行經理任展雄表示,分行最新促成凱樂苑本月第7宗二手成交,單位為D座中層8室,實用面積393平方呎,採一房間隔,外望樓景,原先叫價460萬元,最新於居二市場以452萬元易手,呎價11501元。新買家為年青新婚白表客,睇樓後見居住環境優美,屋苑鄰近海濱長廊,海岸公園碼頭夜景迷人,而且單位間隔企理,收樓後可即用,議價後感合理即趁「520我愛你」的好日子入市作新居。據了解,原業主於2019年9月以約263.3萬元入市上址,持貨將近5年,是次成功沽出,帳面可獲利188.7萬元離場,單位升值72%。
凱樂苑升值到仆街。。。
睇錯新婚白嫖客
中居屋=政府送2m以上
地鐵線居屋就係
今期安達臣真係難講, 大把貨尾賣唔出
都唔係北部都會區 重要係深水埗
有料

2019買入 到依加都仲賺錢
當年一手居屋賣得超平
依家同尺數近鐵嘅市區新居屋都貴當年一球
2019 買, 即係房署已經係2016 定價
超撚平。。。
係唔係要回饋番比政府。。
安達臣呢
大部份居屋都係送錢,安達臣就真係個別case
根本就要立法管管佢,
係唔係公屋綠表=天之驕子?
白表先係喎,今期白長100 %揀到啟悅
當年都有買到火炭果到,白單中
2018年林鄭改左定價機制
個市升得愈癲,居屋同私樓差價會愈多,買居屋水位會愈多
個市一回,居屋同私樓差價會愈少,買居屋水位會愈少
好似今期咁,只係啟德比較受歡迎,其他盤都係慢慢去貨
用納稅人錢資助炒樓就冇樓淡屌
買私樓反而俾佢地咒罵
好難講, 幾年後返來再睇先知會點
其實賺幾多都好睇你張居屋籌有幾前, 頭一批揀樓果班真係個個袋兩球, 去到後少少果啲可能一球左右, 到任揀時段安達臣咁應該都有廿萬執但就變成唔值得放棄下一次機會/一間自住公屋仲要守五年養住個單位去換...
啟朗先係樓王
200呎公屋兒登仔: 得393呎
點解唔用520萬去買,520要一雙一對先好意頭
個期居屋係佢同將軍澳個到最好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞