逾萬人冒雨包圍台灣立法院 「不要立院變中國人大」

31 回覆
42 Like 12 Dislike
台灣加油!

台灣立法院審議國會改革法案,引發十年前太陽花運動以來罕見的大規模社運。今日(21 日)入夜後,立法院外據稱已有過萬人集結。立法院下午封閉部分出入口戒備,有傳媒以「太陽花回來了?」形容現場氣氛,有移居台灣的香港人提供物資支援抗爭者......

原文:https://hk.news.yahoo.com/%E9%80%BE%E8%90%AC%E4%BA%BA%E5%86%92%E9%9B%A8%E5%8C%85%E5%9C%8D%E5%8F%B0%E7%81%A3%E7%AB%8B%E6%B3%95%E9%99%A2-%E5%9C%A8%E5%8F%B0%E6%B8%AF%E4%BA%BA%E8%81%B2%E6%8F%B4%E5%8F%8D%E6%93%B4%E6%AC%8A%E6%B3%95%E6%A1%88-124246300.html?feature.socialseeding=social
中國係時候啦
我真係唔明點解重會有咁多人投俾國民黨,選個韓國魚出嚟…
台灣人算唔算自己玩自己?
因國民黨贏夠票過半數自己推韓國魚做
唔係選出來
民進黨地方做得差依D無咩好講
🫶🏽
中國人大係橡皮圖章喎
重點係佢地過半,咪即係間接選咗韓國魚出嚟囉…
成班忽然政治撚
民進黨執政下:

民進黨多數既立法院 表決通過議案 <<係民主既立法院 亞洲民主典範
民進黨少數既立法院 表決通過議案<<係中國人大 共產黨 獨裁

入邊成班老友鬼鬼係度做戲

出邊成班傻仔係度淋雨
黃尸狗唔知柒,連繁支狗都屌柒你地,洗撚你地支持咩
因為民進黨內政垃圾lor
民進黨又屌黑箱 但又投贊成票係咪玩法
唔想被統一就要含淚投綠黨架啦
啲人想懲罰民進黨而投國民黨
但成個國家冇埋 之後獨裁地方根本冇改善民生可言 所有嘢定於一尊
想唔含就要有第二個黨堅決民主政體 民生又做得好過民進黨 而唔係投親共嘅黨
一定又係美國佬搞事
你開心就好
動員30幾個公民團體吹雞,連熱炒協會都出動埋先得個萬零人仲要係三文自報既人數,實情咪得幾千
港豬夠唔明點解正苦同狗隊企晒係支共嗰邊
糧就香港人出, 上面一個崩都冇出過㗎陰功!
解放軍出動平亂未?
一人一票選,都被綠共叫「變成中國」

不如綠共修例,不投DPP者,全部違法
柯P又成最大贏家
掩住半邊咀笑緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞