突發!燒山有關城寨之緊急呼籲!

49 回覆
9 Like 62 Dislike
弱智仔到而家都仲以為中國香港電影票房係由中國香港人入場決定
老燒奶野位係公然恐嚇徐少驊,老燒現在就咬其他人轉移視線

https://lihkg.com/thread/3701495/page/1
好現實, 如果套戲同期係大陸同香港上
香港仲好大機會搞首映同見面會
但放資源做宣傳, 一係大頭係大陸度

城寨係香港我都唔多覺有做宣傳
反而係大陸度, 抖音拍左好多段片
古天樂同洪金寶都拍短片放上去
果幾個主角, 係咁上直播宣傳
on9
理由係咩
呢鑊撐老蕭
佢話之後瑞導返大陸拍彭湖海戰,係講果時清朝統一台灣,咁佢話啲人睇左就民族情緒高脹,大陸就會打台灣,咁台灣大陸香港人都會好慘咁話。
之前除克拍智取威虎山,劉華都拍外宣片,佢又話無問題,把尺係佢自己度
睇咗九龍城寨,從而令鄭保瑞更出名,從而令佢有更多機會拍主旋律電影,從而會拍一啲推高民族主義情緒嘅電影,從而鼓吹咗台海戰爭,從而令台灣人同香港人都好慘
班友又鬥黃好煩
即係呼籲大家買飛入場
唔想睇佢片
有冇簡介?
推高民族主義情緒嘅電影,從而鼓吹咗台海戰爭

台海戰爭關民族主義咩事,中国人有撚表達權,習近平判定架啦,佢唔撚打,你遊行請願叫佢打,睇嗨佢派唔派公安打鳩你?
推高民族主義情緒嘅電影,從而鼓吹咗台海戰爭

台海戰爭關民族主義咩事,中国人有撚表達權,習近平決定架啦,佢唔撚打,你遊行請願叫佢打,睇吓佢派唔派公安打鳩你?
呢次會唔會破十億票房?對香港電影應該係好事。
本來已經無興趣睇啦,唔洗呼籲慳返啖氣
咁嘅推論都好撚on9下
咁咪等海戰上畫再杯囉
佢曲線話緊你地人因為陳橋單野小小事就人格謀殺城寨
而家出得新聞話鄭保瑞會拍澎湖海戰即係一早決定咗啦,你抵唔抵制而家套城寨根本無阻人地拍唔拍海戰
燒山真係ONL79㗎喎
你覺得澎湖海戰煽動種族仇恨,你咪杯澎湖海戰囉!呼籲人杯九龍城寨把撚咩
九龍城寨有得大陸上都可能係咁換返唻。
話拍左成三億,靠香港人睇真係蝕到當埋底褲都唔掂啦。
沙田搞哂首映活動喎

咁多謝票場都無宣傳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞