有冇人阿媽都好鍾意send錄音

14 回覆
3 Like 3 Dislike
我阿媽好鍾意whatsapp錄音 仲要有時一send就send幾條錄音過嚟
有時出街嘈 真係耳仔貼住個喇叭都聽唔到佢講咩
或者返緊工 成個office超級靜 又唔好意思開喇叭聽佢啲錄音
之前用過連登有個語音轉文字shortcut 覺得幾好用
但點知話有資料外洩風險 搞搞下仲要收費

反正都係求其用下 唔洗好準確
所以我整咗個用ios原有transcribe功能嘅shortcut 發現都ok wor

但有限制係冇標點符號
超過一分鐘嘅錄音會用唔到
唔知有冇神人知道點解決?
廢老係咁架喇
冇辦法啦 阿媽得小學學歷 識用whatsapp 識寫字 算好勁㗎喇
我呀媽都係咁,冇計
我媽每一條訊息都係語音
咁你有冇做孝子 全部語音都聽曬
唔識輸入法
真係唔係好識
阿媽一係手寫 一係語音輸入 寫得極慢 時不時貪快就會send幾段錄音過嚟
所以先整個shorcut方便睇佢啲錄音
又唔洗
已經整咗個shortcut搞掂佢啲錄音
做嘢啲 partner send 啲幾分鐘嘅錄音嚟先煩
又驚 upload 去 transcribe 有 confidentiality 問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞