馮盈盈否認為嫁豪門進修碩士 望成出色女性:提升修為最重要

85 回覆
16 Like 63 Dislike
馮盈盈近在社交平台拍片分享自己的讀書心得,態度斯文淡定而且充滿正能量,跟多年前《#後生仔傾吓偈》多嘴兼言論出位的她截然不同,不少網民估計她要嫁入豪門修心養性,亦有人認為她被公司雪藏後變乖。面對多方面的揣測,盈盈開腔稱一切改變源自於初衷。

馮盈盈近年無論在演戲或是待人處事上,都有很大的轉變,引起網民們無限幻想,猜測到底她受到甚麼刺激。其實盈盈為演好角色,特別自掏腰包花錢去學戲劇演出,亦學習咬字發音,無論是早前的《你不是她》還是最近的《逆天奇案2》都有不少進步,觀眾和網友們亦有目共睹。「入行已經第八年,呢段時間絕對有所成長,無論主角定配角,對我嚟講冇分別,最緊要感染到觀眾。大家都知,主持界係我嘅舒適區,但做人唔能夠永遠做舒適安穩嘅事,演戲一直好有挑戰性,所以我有搵方法拜師下苦功。至於好多人問以前大癲大肺個馮盈盈去咗邊呢?其實同我熟絡嘅家人同朋友都知,私底下我說話真係唔多,同鏡頭前反差好大,係近年心態上放鬆咗,又有足夠自信去表現自己,將大家睇唔到嘅一面展示出嚟。」

盈盈積極自我增值,半工讀完成碩士學位,又完成特許金融分析師CFA的課程,反被猜測是為入豪門而鋪路,「麥玲玲講過入豪門要有碩士學歷,但唔等於讀完碩士就可以入豪門,如果係真,就周圍都豪門啦!當初突然決定去進修,真係為咗圓心願,當年選美報名嘅時候,我已經報讀咗英國大學讀碩士,但機緣巧合加入娛樂圈,讀書就先擱置。好多人覺得半工讀好辛苦,我啱啱相反,讀書係好放鬆抒壓。」30歲來臨之前,盈盈完成碩士課程成為人生一個里程碑,至於人生的下一步,盈盈否認結婚,「關於尋找愛情方面,我已經有想法,未來兩年絕對唔會拍拖,就算任何追求者或合適對象都唔會發展,想畀時間畀自己成長,唔怕遲,兩年後順利拍拖的話,35歲前生育仲唔使做高齡產婦,冇問題!(唔羨慕麥明詩?)佢今年都33歲啦,搵到愛佢嘅人,又擁有自己事業,絕對係完美幸福嘅時間,我覺得自己太早結婚未必好事,慢慢規劃啦!」

盈盈在IG拍片主動分享讀書心得,她坦言起初擔心跟藝人身分不太關聯,沒想到最終獲得不少正面回應,特別是家長們知道如何教小朋友去讀書,「初心係自己都係學生,只係將學到嘅嘢同大家分享,特別係自我成長、時間管理等等,令自己心靈上更加正面同積極。我覺得而家社會嘅女性,無論咩年齡、咩人生階段都好,只要明白內在美最重要,並且願意提升自己修練同修為,都會成為一位出色嘅女性!」
呃啦呃啦
殊樂畢比?
睇到呢篇文
諗起個矛盾只因深愛著果條女
好撚假
尊重女權
無南超
扮乜鳩呀
當人冇睇後生仔乜
你係乜女人大家都知啦
依家扮成熟
進修作為一個人生目標有咩咁出奇
男人做呢樣嘢又會唔會同搵富婆埋單掛鈎
就算想入豪門都好正路
有知名度有姿色有學識
有咩理由唔想過充裕啲嘅日子
比著笑人想入豪門嗰班都會係咁諗
分別係佢哋唔會做到啫
佢初初係咪自己飛咗條仔?
你點知的
除咗新何太,有邊個會係個鏡頭前面話目標係釣金龜
又俾錢或搵相熟記者寫文唱好自己
講經啦
進修好聽啲
會唔會係特登搵相熟連燈仔唱衰自己
我覺得而家社會嘅女性,無論咩年齡、咩人生階段都好,只要明白內在美最重要,並且願意提升自己修練同修為,都會成為一位出色嘅女性

出色既女性同出色既人有乜分別
既然以前mk大聲性博士係「演」出黎迎合觀眾,咁點解佢拍劇嗰啲演技 應該一早攞左視后啦
no leg use?
no leg no value
考晒cfa 3個level?
做返MK妹好過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞