唔明點解要用uber 的士app call車其實仲平

35 回覆
5 Like 57 Dislike
唔明點解要用uber
的士app call車其實仲平

不解
有冇人知?
唔係玩膠

我次次去Uber個app度睇d價錢都係貴過的士
屋企人覆診要坐輪椅,預3點15分出發。去啲的士app call已經用原價+20蚊貼士,call車由2點call撚到3點都call唔到

最後uber直接有車。

竟然
我90%時間都call到的士
uber有輪椅直上??
樓主講uber taxi嘛,
的士放車尾箱
因為uber 個app睇唔到去邊,DC9啲app睇到咁近可以無視唔理駕你
Uber好似仲有個uber assist
因為call的士台 司機會睇到你起點同目的地
見到呢類醫院旗又短又要上輪椅 無乜人會肯接
uber taxi一定係最快有車, 而且低需求時會平過錶頭
加貼士都唔接惡過狗
因為唔想坐你的士囉
寧願俾多三十蚊都唔坐你的士
uber乾淨d, 不過十架uber都有一兩架都好污糟
真理
taxi app call勁耐先有車支持唔落坐返uber算數

好似頭先咁大雨永遠都call唔到 用正價都call唔到
試過app無題示有加乘$260,上到車的士佬話我地4大人同一個手抱小朋友要跟返錶計,見都上左車同自己都有搏大霧咁就是但啦

點知落車個錶顯示$240的士佬睇一睇我,我比左$240就落車
原來uber睇唔到
咁公平好多喎
屌佢老母我半夜薄扶林去中環都唔撚接又係咩事
uber或者外國call車app不嬲都為左唔比司機揀客所以接單之前唔會比司機知目的地, 只會知邊度出發
支持uber taxi ,司機角度雖然抽水10%,但最少有長有短,唔會好似依家call車app咁,比小部分人做曬啲大旗。從乘客角度,司機唔會再睇到目的地,無左揀客行為(除左接左單照問去邊),令乘客不論行程長短都call到車,加上一口價,減少不同路線而產生既爭議。
但是我見uber app介首頁係入目的地,之後揀車種,但司機仍然睇唔到目的地?
以我所知司機介面係接單之前係睇唔到目的地, 只有出發地方
uber taxi都試過中伏
不斷話唔識路係咁問路,之後又狂行錯路,都唔知有心定無意
搞到多左幾十蚊加慢左十幾分鐘
不過好彩最後一星加投訴之後退返差價
因為lihkg仔中意捱貴野 用uber
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞