(拜金女) 突發! JW曾認定破產男友係Mr. Right 今反口宣布分手

264 回覆
125 Like 14 Dislike
事實的確係破產後先分手,講咩都冇用
所以呢?唔撚俾分手?清朝人?
冇唔畀呀 唱9佢咋嘛
矛盾只因三個字 冇錢呀
入得呢行唔係為錢就為名,好正常。
JW否認拜金釣金龜「從來冇問過任何人攞錢」 認定破產男友係Mr. Right

現年32歲的歌手王灝兒(JW)與富貴男友葉韋彤(Tarzan)拍拖多年,日前男友被頒令破產,JW亦被指「豪門夢碎」。JW最近推出新歌《陪你》,近日她接受商台節目《星光背後》梁泰來訪問,剖白與男友的六年情,更怒轟外界指她「拜金」對她非常不公平,更坦言自己從未向別人拿取過一分一毫。
JW在節目中坦言自己拍拖經驗不多,次數五隻手指數得完,而男友最先吸引她是性格:「主要是性格,他又識好多嘢,可以教我很多!我們喜歡的東西很相近,都鍾意hip hop音樂,又鍾意食嘢,又有很多共同朋友及興趣,所以令到我們一起行落去。」但由於男友為卓悅創辦人兒子,之前家境富裕,JW由公開戀情至今一直被指「拜金」,對此她節目中頻喊:「unfair(不公平)!」,「對呀!好煩呀!我從來認為falling in love with someone rich,唔等於釣金龜!有乜嘢釣啫?對女仔來說幾unfair!我拍拖不會想太多,但公開後有不少這些字眼是unfair!」
JW指自大學以來就一直努力工作搵錢:「我從來、從來無問過任何人攞錢,亦無問過屋企人攞錢,從來靠自己!但外間一有標籤,就忘記了我的努力,譬如我跟誰一起,過去幾年就唔使做,現在就需要出返來工作,這完全是錯!我一直都有工作,疫情我都還在拍劇,真的很unfair。現在我不上網看留言,因為他們根本不了解我,亦認為不需要跟所有人解釋,我相信繼續勤力工作,終會有人看見!」
提到男友近年經歷人生低潮,JW對男友不離不棄,問新歌《陪你》是否代表其心聲,她說:「怎樣都要有love support!陪伴着他已經是最好!有時不需要講太多,還有我希望保護到他,不太希望因為我是公眾人物而令到他或者他的家人經常見報,所以盡量少啲講,盡量protect他。」至於男友聽過《陪你》這首歌的反應?她說:「我所有歌他都是第一個聽眾,他好鍾意,覺得sweet!」JW認同男友是Mr Right,「因為跟一個人在一起,就是朝這方向行落去。」
明明同Gem 一樣大,點解好似40歲咁
新何太
邊個唔俾?
點否認呢?
笑死,愛情有價,呢啲偽人
呢個post啲反應咪講明晒點解soching唔敢同牙mo分手囉 JW撇個破產仔都比你地插到咁 soching注定成世比個癱鳩綁住守生寡
投資涉及風險,輸咗梗係要止蝕
JW拜金女豪門夢碎
講到尾都係錢無錢仲唔走咩
我估無人會因為怕其他人屌一屌就斷送自己一生既
冇釣金龜,比金龜屌之嗎
破產冇錢仲唔走,貪佢肥定樣衰?
又唔係靚仔
揀過第二個有咩問題
笑撚死

一早睇撚死係拜金架啦
仲話不離不棄
結果你係咩人有眼睇啦

性格不合呀都係依d藉口架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞