《勇者鬥惡龍 X 覺醒的五種族 Offline》中文版 5月28號發售

351 回覆
18 Like 7 Dislike
 《勇者鬥惡龍 10 覺醒的五個種族 Offline》是以營運中的多人線上角色扮演遊戲《勇者鬥惡龍 10》1.0 版《覺醒的五個種族》的故事內容為基礎,製作成不需要連線就可以遊玩的單機 RPG。提供更平易近人、更容易上手的體驗。採用結合 2D 點陣圖與 3D Q 版角色的「DD 轉描」風格呈現,表現出懷舊又柔和的氛圍。

本作中展開冒險的舞台是由五個大陸與數個島嶼組成的世界 —— 雅斯特露琪亞。主角將遊歷五個種族居住的各個大陸,在旅途中不斷與形形色色的人物經歷相遇和離別。並與夥伴們一同拯救逐漸被魔瘴侵蝕的雅斯特露琪亞。

有冇人玩
而家玩緊六

之前玩四五還好

六冇攻略真心唔知點遊走現實同夢中間去推進劇情
基本上去到中段完全冇提示點繼續
舊作移植上pc未
鐘意玩turn制不能錯過,不過佢本身有龐大內容,要玩齊所有國家故事,size quest 連DLC 要玩200個鐘以上

日版兩年前白金加2.0 DLC 100%,等緊佢再出3.0 以後故事
我都諗緊買唔買dlc
其實爭d咩
DLC 即係online 版2.0追加碟 ,有追加故事同新地圖etc.. 等同一隻game 份量,都要70-80 個鐘去完成
咁我玩著先
之後先買dlc係咪都無所謂
其實係,因為要1.0 main story 打敗 last boss 爆機先可以開始2.0故事同去新map
一齊買叫做平咗
我都係買咗1.0+2.0版本
依個都係真,我都係一開始直接買deluxe 碟版
驚唔岩玩
同埋我想問後面會唔會太易玩到auto都夠抽
除左主角之外,同伴既育成多唔多?
我見好似得主角可以轉職
其實都係打怪刷技能point 去開board , board 可以隨時reset 還原,勁唔勁係睇你個主角個職 其他角都係輔助,後期boss 都要認真打,冇得auto
有Demo 可以試下玩
隻Game 你預咗長畢竟係MMO 壓縮
買實體版之後 係咪無得加2.0
見PSN無2.0淨賣既
之後先上架
好似10月定12月嘅事
實體好似有豪華版
有玩都唔錯
dq11我都覺得唔錯
巴打有咩建議用咩種族同職業
種族分別不大,揀自己鍾意嘅就可以。揀邊個種族就係開始國家喺邊度,其實之後都可以隨時轉返做人類,職業就一定係上級職battle master , 加爆buff 最強攻擊輸出,1.0最勁一定係battle master 用兩把單手斧頭或者斧頭塔把劍都得
屌 揀左盜賊
有冇得轉?
可以係教會度隨時轉職,但上級職要先做job quest 去取得 。job quest 要是但一個基本職30 lv 先可以接
唔記得有冇搞錯教會定酒場度轉,總之一定可以隨時轉
呢隻offline唔係只得1.0內容?
1.0再加option DLC 2.0
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞