日本河口湖Lawson正式拉起巨型黑布!

140 回覆
59 Like 4 Dislike
日本河口湖町一間Lawson便利店配上富土山美景,多年來成為「打卡」熱點,惟人多擠迫及遊客不守規矩等問題長期困擾居民。當局今早(21日)於該攝影熱點的行人路架設高約2.5米、闊約20米的巨型黑色幕布,防止遊客不斷橫過馬路及擅自停車等行為。

https://news.mingpao.com/ins/%e7%86%b1%e9%bb%9e/article/20240521/s00024/1716261654115/%e6%97%a5%e6%9c%ac%e6%b2%b3%e5%8f%a3%e6%b9%96%e8%a8%ad%e5%b7%a8%e5%9e%8b%e9%bb%91%e5%b8%83-%e9%81%aelawson%e5%af%8c%e5%a3%ab%e5%b1%b1%e6%89%93%e5%8d%a1%e9%9d%9a%e6%99%af
班大陸人會唔會拆撚咗佢
班大陸人會唔會拆撚咗佢

爬上去影

放火燒
支那人去到先發現睇唔到又會有一堆迷惑行為
點解唔掛廣告?
呢個位放廣告搏畀班觀光客反感/投訴咩
掛黑布唔反感咩
咪行出馬路囉
睇下鎌倉平交道
太睇少大陸人
巴膠都係咁衝出馬路
起碼唔會投訴到個供應商
要不是我們來消費.......
柏林圍牆都打得爛,黑布EASY
人地就係唔想觀光客阻住當地居民先掛布阻佢影富士山

怕咩觀光客反感 反正去得嘅都係大陸仔同濕9香港人
死日本仔咁撚串,黎香港富士大廈影啦
等睇比天龍人燒
我嘅意思係呢個位唔可以租出去賣廣告,因為怕租呢個位嘅公司受到觀光客無理牽連。

而放返自己公司廣告又係有少少多餘(因為呢間特許經營嘅便利店基本上只係主力服務當地居民)

我認為就咁放塊布擋住,表明唔想外人走嚟影相打卡就足夠。
咁撚叻搵黑布包晒成個富士山囉
要不是遊客,你們日本完蛋了
穿哂一個個洞
啲人就係想lawson富士山同時入鏡
佢個黑幕係起喺lawson對面嗰邊
大把鬼佬屎忽鬼過去影啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞