廢老搭火車特别唔鐘意排隊

8 回覆
8 Like 0 Dislike
其實有部份廢中都一樣,人人都排一條直線等車
啲廢老廢中就行到最前企係隊側邊等車門開就cut埋去
屌佢打尖就死拗自己有排隊,身位撞開佢就屌你撞佢
呢d 搵位黨真係討厭, 成日爭先, 只顧自己搵位坐

沒有公德心, 入左車廂左顧右盼, 仿佛只有佢可以上車

仿似獵人

名為座位獵人
試過有一次排頭等十幾人排隊,車臨停站有個阿蟬打側攝埋嚟,但前面又唔出聲屌佢插隊。最後一開門佢一行就比黃衫拉埋一邊問佢拍卡未
因為一出聲就肯定演變成嘈交
一開車門就打開雙手好似架A380咁沖埋個位到,D身手仲快過D後生
今朝先見識完
大家都左右兩邊等入,兩名廢老一馬當先頂係中間,車廂入面個人又kick住,出唔到
兩又勁粗魯咁衝入去
跑得快撚過保特
其實只係睇係夠唔夠膽
人多排隊被打尖其實個個都想出聲又唔敢
你主動做第一個
禮貌咁提醒佢好少會直接爆你最多扮無知無賴下
然後附近啲人見有人肯出聲就會幫吓口
插得隊都係欺善怕惡多人出聲自然走
當然你第一下就屌人人哋無面直接爆你
附近啲人就唔敢加入戰團幫口
但如果人少你又毒一毒
就靜靜哋等一陣上到車上連登開post好嬲好嬲啦
而家無人會幫下口架啦…一晨早個個都唔想煩趕返工,大陸人文化入侵…佢地覺得根本係正常
加上啲人一黎講會聲大夾惡爆左你先好似佢先係有道理咁…佢話我咪排左隊囉而你又無證據話佢打尖,其實你有無遇過?
其實係頂樓已經講左,出聲講又試過…用身位擋佢又試過
廢老廢中嘅無恥已經無野可以阻止到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞