朝早未夠六點已經抄牌 恭喜晒的士佬

351 回覆
1284 Like 9 Dislike
見到的士泊路邊就可以報警投訴
所有地方唔係錶位就可以抄牌
的士站冇司機都可以抄
可以打去999或者附近警署
記得唔好虛報 見到先好報
唔好1823 唔係即時跟進
違例泊車抄牌係要即時 冇得後補
電子報案中心都得:
https://www1.erc.police.gov.hk/cmiserc/EGIS-HK-Web_NEW_UI/ereport_details?report=ILGL_PARK&fontSize=100&vTimeoutReminder=3300000&vTimeoutVal=3600000&vTimeoutReminderVal=300000
暫時搵到咁多 希望有其他師兄再加落去

的士違例泊車黑點:

三聖邨巴士總站
屯門兆康站北的士站 近燈柱AJ1395

長沙灣保安道近燈柱AA3512(凌晨最多車 泊喺度食洪慶飯店)
深水埗西九龍中心巴士總站
澤安道近燈柱AB1130

葵芳貨櫃碼頭南路近燈柱GC0860的士站
葵芳興芳路近新都會廣場巴士站(全日24小時停巴士站等客)
大窩口道葵涌邨巴士總站
葵興路近燈柱DC1863
梨木樹邨巴士總站
安蔭安足街澤蔭樓對開的士站

青衣寮肚路近長亨巴士總站對開的士站
青衣青康路近燈柱W4656
青衣青康路近長青巴士總站公廁
葵順街近燈柱FC4448(維修的士車房)

荃灣海貴路近燈柱GC1057的士站(清晨最多車 泊喺度等交更)
荃灣大河道近燈柱DC2113的士站
荃灣眾安街近燈柱DC1823(凌晨最多車 泊喺度食銀龍)
荃灣橫龍街近燈柱FB7577(維修的士車房)

大圍村南道近燈柱N0634
美田邨公共運輸交匯處的士站(美田商場下層)
火炭穗禾苑的士站
沙田圍 逸泰街近燈柱DE3703的士站(博康邨)
牛皮沙街近燈柱EC0629

粉嶺置福圍近燈柱EA9561的士站
粉嶺車站路近粉嶺港鐵站

界限街近燈柱AA9706(恩盛車行)

毓華里近燈柱E1143
蒲崗村道近燈柱AA7566
鳳禮道近燈柱AA7462
新蒲崗崇齡街近燈柱AA6318
土瓜灣新碼頭街近燈柱AA6996

北角七姊妹道近燈柱16656
小西灣 (藍灣半島) 公共運輸交匯處的士站(藍灣廣場下層)
響應的士總會呼籲 支持警方執法
Condom
構圖同飽和度都幾好
推撚到班DC狗搵埋搵埋攞去交罰款
每日開工要交稅比正苦先
報完幾時嚟抄
999/附近警署就快啲
最快幾分鐘都有 不過唔建議你等佢過嚟
因為幾十分鐘都試過
電子報案就起碼一個鐘後
咁多年無交稅 抵比啦
合理
有冇差佬都唔鍾意dc9
私人因怨就唔應該攞出嚟講
支持警察依法辦事
支持警方嚴政執法.
dc9早更6點都未開工抵比人炒啦 咁撚懶
幫政府舉報違法 仲增加到少少庫房收入
皆大歡喜
幼稚到
私家車仲阻人出入,反而的士無啦啦真係唔關我事,不過我都會做好市民幫手舉報私家車違泊
根本而家唔關阻唔阻事
泊附近啲私家車同貨Van都齊齊奶野

成個運輸業一齊攬炒
多謝dc9
hi dc9
連登真係非黑即白,只有二元對立嘅地方
講真的士uber點鬥關我撚事咩,一年都唔知知有無坐一次,我窮撚只坐巴士地鐵,但香港私家車太多,根本就係公害,我得閒都舉報咗啲私家車先啦

特別係學校區啲自私車,個個都要車個殘障兒童去到校門先放低 仲有排隊入停車場嗰啲,阻住巴士埋站,見到一定要報警趕車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞