經常讚頌祖國 取笑西方政府 港台突腰斬節目《少寶與文狄》 主持怒轟廣播處長!

72 回覆
28 Like 1 Dislike
管X鳴,狄X遠 : 雙棍橫行兩大界別
煽動人仇恨特區政府, 國安仲唔做野?
條友咁撚似果d俾城管拆屋嘅小粉紅
個樣好似TB
以為係女人黎
做過環球唱片都係仆街
佢後生嗰陣做DJ好正,口齒伶俐又真係識嘢,文質彬彬咁,介紹美國西岸音樂,記得嗰時期佢係高高瘦瘦都幾睇得吓,然後冇見一排發咗福,明明嗰陣都仲算後生,應該係有病,同埋講嘢真係差好遠
未聽過,亦唔知係邊個,感覺上世紀人
問題係個人認為佢「口齒不清」只屬輕微,尤其佢已年近古稀,可以體諒。

廿幾年前邵國華在生時,幫港台做過精靈一點,個陣聽眾耳仔仲受罪啦!但係大家都可以忍受,而且知道因由(再生勇士)唔會歧視,點解又忍唔到少寶呢?唔鍾意人哋親中就話啫,但好明顯呢個唔會係港台炒佢嘅理由啦!至於乜嘢功高蓋主,我只能奉勸港台高層,你哋只係公僕,唔係大老闆,納稅人先係你哋老闆!
Hea 住做都有成班老嘢fans支持呢
全部cut曬啦
以前梁耀忠夠搞到梁繼璋當年無得翻閹做瘋騷啦
黃永十幾年前都炒過啦
而家呢個黃昏時段以前聽聞係外判俾黃永做嘅
口齒不清係咪一個dj最被侮辱既炒人理由
佢好似係俞琤果一輩
搞佢係咪背後有咩意義?
你無記錯

香港電台
2020年至今:小寶與文狄
香港商業電台
1986年:小寶與文狄
新城電台
2009年至2016年:小寶與文狄

https://zh.wikipedia.org/wiki/%E9%99%B3%E5%B0%91%E5%AF%B6
佢問題唔只係口齒不清,依家佢style 已經同以前完全唔同,依家佢太粗俗,一啲都唔似以前嘅佢
俞琤再早啲,佢同期係鍾保羅蘇施黃曾路得嗰批
食相好難睇,霸住個矛廁咁耐,都係時候輪到第二隻狗開餐,躝啦,唔識躝就爬啦
佢個節目 軟硬天師未出現喺張麗瑾個節目之前已經喺商業一台播緊啦
公僕?納稅人先係老闆?
你唔同警察講?
你唔同李家超講?
講啲嘢好白卡feel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞