「龍豐集團」貨車撞倒婆婆 血痕逾米長留下一隻鞋 不治死亡

81 回覆
52 Like 13 Dislike

綜合傳媒報道,被撞倒婆婆即場昏迷,由救護車送院搶救,送往伊利沙伯醫院搶救,至傍晚 6 時 5 分不治。54 歲貨車司機沒有受傷,在場協助執法人員調查意外原因,其後被警方以涉嫌「危險駕駛引致他人死亡」拘捕......

原文:https://hk.news.yahoo.com/%E3%80%8C%E9%BE%8D%E8%B1%90%E9%9B%86%E5%9C%98%E3%80%8D%E8%B2%A8%E8%BB%8A%E7%96%91%E6%92%9E%E5%80%92%E5%A9%86%E5%A9%86-%E8%A1%80%E7%97%95%E9%80%BE%E7%B1%B3%E9%95%B7%E7%95%99%E4%B8%8B%E4%B8%80%E9%9A%BB%E9%9E%8B-093540029.html?feature.socialseeding=social
係咪賽跑冠軍?
點解撞車一定會甩鞋
又亂過馬路定司機問題
前者啦
貨車前面一米先到燈位
一直唔明點解考車考中型貨車
但出來就可以渣咁大部車...
係咪應該檢視下
LFG
轆for Good
那來的婆….
趕得切報名
巴黎奧運會(地府版)
你俾人撞一次咪知
哎吔
司機好慘系列

本來呢度係塊玻璃,政府又封咗去唔俾人裝
啲貨車佬趕頭趕命,尤其大型連鎖店嗰啲,好似大撚晒,要全世界啲人避開佢咁
屌佢老母內街都唔減速
你知?
貨車佬VS阿婆,2個都係仆街,一個死一個入去坐,打和喇
用Prius C考1號牌夠可以揸G-Class,用Hiace考2號牌都可以揸5.5噸,可以點檢視?好似考飛機牌咁揸每個車型之前都要考個type rating?
捲落車底瞓低拖行
50年前
真,因見過唔少

依家啲司機越嚟越似鄰近國家,亂鳩咁嚟,越嚟越自私+無品
尤其是閪迅啲貨車撚

大大架中型貨車係咁片住去
貨車狗都唔知係咪十個有九個都係死監躉嚟
呢啲有案底都做得嘅低賤工真係鬼都怕
龍豐呢部唔係重型貨車咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞