(獨家) 27歲「最強童顏」羅毓儀放唔低舊情突爆喊:返唔到轉頭 出道5年「御用學生妹」急彈上女一

113 回覆
6 Like 195 Dislike
27歲「最強童顏」羅毓儀(Yuki)出道僅5年,已於新劇《神耆小子》中「升呢」女一。不過Yuki事業火速起飛,愛情就未能同步並進,兩個月前跟YouTuber男友Mike和平分手,至今依然放唔低呢段4年情,訪問期間更悲從中來突然爆喊,然後帶淚剖白分手真相,自爆曾經打算復合。加上被口臭網民誤解分手原因,令她非常無奈。

兩年前,羅毓儀在劇集《下流上車族》飾演學生妹「車蔓蔓」,憑幾場崩潰爆喊戲獲觀眾係咁畀like,隨即人氣急升劇接劇。在新劇《神耆小子》更首度擢升女主角,跟鄭則仕有唔少對手戲,仲拍住力捧的「妙音龍子」冼靖峰(Archie) 發展感情線,前途一片光明。

分咗後曾多次傾過復合

Yuki舊愛Mike曾被網民批評「襯唔起」她,Yuki當年曾力撐對方「超級靚仔有型有才華又可愛」,女方坦言仍未放低舊情,自爆曾多次箍煲,拉扯多時最終都係決定做返朋友。她首度開腔剖白分手原因:「感情事係複雜嘅,主要係工作考慮居多,藝人生活比較煩,衍生溝通、時間、性格及生活模式等問題,唔係一朝一夕嘅事,最初以為可以解決得到,但原來去到某個位就會一發不可收拾,尤其停留橫店4個月拍《巾幗梟雄之懸崖》時變咗Long D(戀愛)。」Yuki坦言曾多次提出,希望互相遷就來維持關係,Mike亦願意付出時間,最終她唔想咁自私,逼對方改變自己:「我今年28歲,開始想將來,屋企人都問我將來有乜打算?我想將多啲時間放喺拍劇,呢方面大家有衝突。」語畢,Yuki即眼有淚光並開始哭訴:「突然冇咗一個人會唔開心,同一個人咁多年,大家陪大家經歷好多,我覺得佢都係一個好人,大家由零開始,一齊好努力去經營YouTube Channel。」

至今Yuki跟前度仍有聯絡,日前女方不慎跌親,出po後Mike亦有傳短訊慰問, Yuki又再次慨嘆愛情好複雜,她真的不懂,越諗越難過的她淚如泉湧,邊拭淚邊說:「以前好美好,好想返去從前唔懂事,唔使顧慮咁多嘅自己,但原來有啲嘢唔係鬧交,唔係翻天覆地,而係會隨時間流逝去改變,就好似沙漏咁逐少逐少溜走,返唔到轉頭。」

https://std.stheadline.com/realtime/article/1999758/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E5%A8%9B%E6%A8%82-%E7%BE%85%E6%AF%93%E5%84%80%E6%94%BE%E5%94%94%E4%BD%8E%E8%88%8A%E6%83%85%E7%AA%81%E7%88%86%E5%96%8A-%E8%BF%94%E5%94%94%E5%88%B0%E8%BD%89%E9%A0%AD-%E5%87%BA%E9%81%935%E5%B9%B4-%E5%BE%A1%E7%94%A8%E5%AD%B8%E7%94%9F%E5%A6%B9-%E6%80%A5%E5%BD%88%E4%B8%8A%E5%A5%B3%E4%B8%80%E4%B8%A8%E7%8D%A8%E5%AE%B6
好撚樣衰 童乜春顏
her face is too big!
who ?
所謂童顏就係面大,睇落似5頭身。
身材就童顏
佢係童身唔係童顏
又矮
俾冼淨種食過晒啦
想屌
其實佢男朋友最多髮型影響啫,根本就正常男人咁嘅樣
個頭咁大
who ?
最尾嗰張相,條仔勁似馬田
入咗TVB 個個都想同我生BB
童顏係target戀童變態佬,巨乳先係for正常男人
156cm
大面bella應該小學生grade
侏儒身
同芊芊比下去
https://www.youtube.com/watch?v=OGq62tBxdIY
分手前條片條女黑晒面wor
小隻馬
easy la
好靚喎
最多咪叫Q
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞