老老實實 uber 9都係算啦

56 回覆
6 Like 75 Dislike
講真 我就唔係dc9
信不信由你

但見到uber d 人反應咁大
就知DC9 呢招有用了
姐係話比人知驚
真 呢個世界好多野
個風向一轉左 就會唔同哂
兩邊都唔係好人,你地打和啦
我發覺d的士佬真係好擔心...係咁出post....
遲d高德落黎你估會唔合法咩
是但啦反正各有各做,市民舉報的士違法行為,同你放蛇Uber完全冇抵觸
你覺得咁做係對uber 司機最大利益代就keep going
我就覺得勁on9
好多的士狗入嚟帶風向喎

先唔理Uber
你班的士狗平時咁閪
早啲出門口都唔撚益你哋
點解預設舉報dc9係為左uber
大把人單純憎dc9要搞鳩佢啦
Uber 一齊死wfc
Uber 司機有冇利益最大化唔關我事
我淨係知道DC9呢個行業因為缺乏監管同埋競爭咁多年着數攞盡,市民申訴無門忍足咁多年
市民唯一可以做就係舉報的士違法行為,純粹當係出返啖氣
曹操出殯都殺緊埋嚟

仲uber?
我唔明點解唔鍾意DC9
就等於我要顧及Uber司機最大利益
坐其他交通工具就唔可以唔鍾意DC9
講到所有人都係坐Uber咁自己幻想敵人
因為佢覺得搞鳩DC9就一定係UBER
唔肯認DC9係黑鳩成有人憎
唔知依家邊個驚啲呢

周國強:「感到心傷,報復式行為對大家都唔好」
https://lih.kg/3700665
驚咩
請問你班DC9「放蛇」嘅時候
點樣確保你上嗰架車就係你叫嗰架Uber?

Uber app只會顯示車型,顏色同埋車牌數字
法官點樣冇其他疑點下相信佢係唯一一架車?

就連警察放蛇
都要記錄曬由call 車
到上車
再到落車嘅所有細節同程序
先可以確保告得入

如果係其他現金交易嘅白牌車
就連銀紙號碼都要記低
然後係司機身上搵番出黎先叫證物

只要司機del app
你就冇證據話我就係你call嘅車

明未啊
所以點解拉唔到人啊

因為你普通市民並唔足以令法官信服可以毫無疑點地入罪啊

你「放蛇」只係俾緊錢人地賺咋
傻仔
整部微形CCTV 點樣記錄唔到
一早記低銀紙 呢D 真係幾本野wor

del app
科技咁發達 你以為會有用???

無證據 咁個客仲洗唔洗比錢??
咪玩啦 佢不知幾想玩大佢啦
最好煩到政府立法
好過擺工啦啦
uber 9 同 dc9 出自同一個pool
都係呢班司機
原來的士佬都上連登
你點樣令個官信服你條片由頭到尾冇做過手腳呢?
唔好唔記得
你有利益衝突

司機del左app
你有咩證明佢就係uber司機
你有咩所謂科技可以證明到佢?

冇證據唔代表唔駛俾錢
因為一切都係經uber平台交易
你同司機係冇任何錢銀交易架
一睇就知你冇搭過啦傻鳩

番去泊好架車啦DC9
唔係一陣俾人抄牌
今日又白做
我就一定唔係DC9
信不信由你
咁我仲有無利益沖突?
我係小小睇唔過眼 想搞uber 做正義市民

只可以講 如果警放蛇告到 市民放蛇一樣告到
你講到一定告唔到 咁之前警察點告
唔好撚傻啦
要人再考個咩牌黎做網約車呀
洗撚再考牌咩 知唔知人地滴滴係接單跟咩行呀? 跟個APP條指定路線黎行呀
你估你班DC9咁,亂7咁兜路呀
做人地網約車,比哂資料,有咩收入證明,人地要交稅呀,DC9呢?洗閪交咩 收現金話無收入
你傻定我傻?

好多uber 合法國家都要考牌wor
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞