詹天文植髮成功 考慮與姚焯菲升讀同一間外國大學

129 回覆
10 Like 68 Dislike

18歲的「聲夢小花」詹天文(Windy)和《中年好聲音》歌手支嚳儀(Venus),出席電台舉辦的母親節晚宴。穿上短褲晒白滑長腿的Windy,甫見傳媒就大賣關子,只說在5月1日時完成了生日其中一個願望,初時還想保持神秘,但被估中是否做了植髮療程時,即驚訝謂:「被大家發現咗呀,我媽咪贊助我5位數字完成植髮療程,植咗髮際線,植髮中心話我髮線有成9cm高,之前我額頭好似貓耳咁禿上去,依家變圓咗。」她又分享植髮過程,要先將後面的髮根取出再移植在禿頭位置,但過程痛苦:「係微型手術咁,要打好多支麻醉針,係超痛到喊。」但她覺得值得,因為方便及重拾自信,除毋須再用整支髮際粉遮禿頭外,再不怕被風吹起頭髮,可以抬高頭見人。

她又指植髮是永久性,但如覺得頭髮不夠密可一年內免費再接受多療程,只是醫生覺得要視乎頭髮生長高度及形狀後再研究,暫時她滿意效果,有謂做多次較划算,她即謂:「令我自卑咗。」

談及Windy的升學問題,她說暫時仍在考慮中, 或有機會和姚焯菲(Chantel)升讀同一間外國大學,她說:「佢有同我傾過,如果我哋做到校友都幾得意,但佢同我揀嘅科目係唔同,要讀4年。(要暫停歌唱事業?)其實Chantel都係咁,放假就返香港出新歌同做嘢,我都可以,係唔會停,雖然返學又兼顧學業會辛苦,但覺得在外地升學可擴闊眼界。」

原文網址:詹天文植髮成功 考慮與姚焯菲升讀同一間外國大學 | on.cc東網 | 繽FUN星網 https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20240519/bkn-20240519224623123-0519_00862_001.html

Windy自從入咗聲夢之後變咗好多
變到仁咗好多

以為詹瑞文要植髮
有無露額/怪風吹起頭髮嘅相睇下
咁後生就要植髮..
覺唔覺同菊梓喬撞樣
18歲植黎做咩
佢仲靚過chantel
CHANTEL 賣NAUGHTY 感正D
感覺個樣過份成熟
完全唔似準備升大學嘅樣
咁撚後生就要值髮
我都係
呢排好多植髮廣告
以前靚啲
鬼仔同學點忍

準備俾人色既樣
18歲就植?
你總會有一啲新嘅相
唔怕生壞命 最怕改錯名
我都係
想cow
做雞就算啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞