1歲姪女繼承公婆家產「奶粉下毒」害癱瘓 大伯母一審判死刑

60 回覆
29 Like 3 Dislike
你老母,一歲都搞尻人真係痴線

。據一審判決書,2021年11月,王遐花人民幣465元(約新台幣2,070元)網購了3克秋水仙堿,試了一下太苦倒掉,2022年1月通過微信花人民幣1700元向同一公司購買了25克硝酸鉈,準備向弟媳楊藻投毒。2022年1月底,王遐隨夫家回老家過年,得知婆婆要給「阿毛」辦周歲酒宴,她很生氣,產生投放硝酸鉈給「阿毛」吃的念頭。

2022年2月4日,「阿毛」周歲剛過,

據一審判決書,2021年3月10日,王遐通過微信花費775元網購秋水仙堿5克3月18日偷偷捏了一小撮放在林建偉飯碗內,林建偉當晚嚴重腹瀉就診,當年6月25日在家喝了啤酒,吃了兩份小龍蝦,第二天因腹瀉、嘔吐就診,按闌尾炎治療,6月27日轉入福建醫科大學附屬第一醫院。

呢個一審判決書啲內容同時序咁特別…
驚對方覺得有異樣

#阿毛
#癱瘓
我屌佢老母呀,仲有得上訴,呢d人渣槍斃都益左佢啦
蛇都買到點解鉈買唔到
「美國一早開槍啦」
大陸人食開三鹿 有乜好怕
個個國家都有呢啲人渣架啦,不過某強國特別集中地多咋麻
仲要落完之後逍遙法外
到而家都仲未搵到兇手
貼中国新聞, blocked
在村民眼中,王遐漂亮,個高膚白,「文縐縐的」,話少

圖呢
識咗一個月就結婚
又係何伯啲fd
唔係搵唔到
你知我知大家都知
只係…..
鉈中毒唔死都變弱智腦殘,不如俾佢死算啦。
網購了3克秋水仙堿,試了一下太苦倒掉

下 佢自己試毒藥咁撚勇
支那人乜嘢都可以
搵到啦,咪個同房囉,只係無證據拉,兇手好似移民埋去外國。
林建偉當晚嚴重腹瀉就診,當年6月25日在家喝了啤酒,吃了兩份小龍蝦,第二天因腹瀉、嘔吐就診,按闌尾炎治療,6月27日轉入福建醫科大學附屬第一醫院。搶救兩天無效死亡,第二天屍體火化

大陸真係好正 成日急急腳就火化
最後D錢又歸阿爺
屌你 家族榮耀?
仲唔離婚
唔信好正常,醫院都係呃九人想人課金
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞