全新《笑傲江湖》電影 王晶監製 張雨綺主演

83 回覆
2 Like 133 Dislike
該片由王晶、吳樾監製,羅儀威執導,張雨綺、黃曦彥領銜主演,洪金寶友情出演,尹子維、宣璐、雲千千、張陸、蔡祥宇領銜主演,講述了想退出江湖的令狐沖被迫捲入武林正邪風波中,意外邂逅了魔教教主東方不敗,就此開啟共赴修羅場的江湖之旅的故事。

點解冇丹爺?
搵丹爺做令狐沖呀ma
只要每部金庸小說電影都有丹爺份
之後玩多重宇宙
就可以實現幾個丹爺互片
張三豐又係佢,喬峰又係佢,令狐沖都係佢
一撚定好精彩
就好似李連杰果套the one咁撚樣
教主係咪女人,搵邊個做
丹爺咁撚好打 一定做最勁果個東方不敗啦

直情入形入格
好撚悶
王晶最近期邊部戲係賣座
冇呂頌賢,可以唔使睇了
搞BL?
想睇魔改
令狐沖做性飢渴十字軍之首
有王晶監製已經唔使睇
又拍金庸……..悶唔悶啲?
隊冧你等投多獲,劈佢
雲千千好撚豬
王晶? 係咪賭片黎架?
岳:沖兒,下山呀?
沖:去叫雞,一齊嘛?
岳:放肆!為師點可以同你去做呢啲傷風敗俗之事?你、你、你話你去邊話?
沖:靜香院,叫雞。
岳:胡鬧!你身為華山派大師兄,係其他師弟嘅榜樣,點可以去呢種地方!
沖:師父教訓的是。
岳:你知道你錯係邊嘛?
沖:弟子知道,弟子去思過崖靜思己過。
岳:停!你根本唔知自己錯係邊。靜香院啲姑娘污穢不堪,污糟到每日都要沖好多次涼,我地華山派點可以去呢種地方?去遠啲,楊州麗春院,想當年你風太師叔帶我地成班一齊去,何等威風...
沖:師父,細聲啲。師娘聽到唔好。
岳:放心,我用紫霞神功check過,佢唔係附近。
沖:原來風太師叔都係同道中人,咁點解而家會...
岳:唉!都係封師兄佢地累事,比啲老婆知道帶埋班太太團嚟搵人,風師叔為咗保護我地,直認啲女全部都係佢嘅,我地先走得甩。而家風師叔仲喺思過崖...唉!因為呢件事,我地同封師兄佢地反哂面,不歡而散。
沖:哦...呢個就係劍氣之爭。
岳:嗯...所以每次華山論劍,我地華山派都會淪為笑柄...沖兒,為師老啦,光大華山派嘅重任始終都係要交比你。時候唔早啦,早去早回,記得話我介紹,有折,八五的。
沖:係!弟子領命!
岳:唉。春花呀春花,你仲記唔記得我...
想當年嘅追女仔,賭系列
係大部分香港人嘅童年回憶
無王晶就無周閏發
總之就一定都係王晶啲「紅顏知己」
大波綺 王晶開拍係咪又有得睇波波
上套倚天
劇情都算
算角已經唔掂
林峰幾十歳大叔做張無忌
兩個女角一樣樣
同一個整容醫生
整到一樣咁醜樣
撞樣撞到個樣撞過車咁都算絕
王晶係咪後生食得正菜太多
老咗鍾意食豬扒雙拼
我唔係回教徒都唔識欣賞
見到王晶都知垃圾片
Anson Lo
電影? 兩粒鐘點講到咁長嘅故事

咪好似之前套倚天咁垃圾
佢做得最似,而林青霞就做得太有魅力根本唔似東方不敗,不過真係勁搶鏡所有人都變配角
張雨綺
笑傲江湖有咩咸濕情節可以俾晶哥發揮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞