的士佬: 你估的士牌咁易考架?揸Uber 班廢柴係考一早考到啦!

181 回覆
235 Like 42 Dislike
用app做幾日就pass啦
仲係啲廢老嗰陣時要刨書咩
除咗DC9同牌主,仲有咩人會叫人u9
我個次問佢有冇google map,佢夠膽死話冇
你記完運豬嗰啲地名就知道邊度有巴士線同雙白
講個笑話
有日出去幫公司做野
同個dc9講要拎單返去claim錢
個dc9見有得claim 即刻話要收行李費
咁我心諗 求其啦 反正唔係我出
然後個dc9加錢果陣㩒錯制 搞左成分鐘
最後洗走左張單
揸的要考牌 屌佢老母臭閪
智力正常就唔使去考的士牌啦
最後你自己食?
等你班傻鳩的士佬車主鬥死uber
滴滴先揸住共產黨枝旗嚟食鳩晒你地
唔講以為dc牌同考law一樣 有神快拜
佢個年代未改制應該難考啲嘅
20年改制後就輕鬆
依家有goodgle maps為洗鳩死記街名咩
講真 呢啲你問個外賣仔仲熟過的士佬
本是同根生
相煎何太急
當年班癈老dc9考同依家有冇分別?
最後交左手寫單
然後比老細捉住問左好耐
考撚完咪又係兜路
但背到街名唔代表背到條線
早幾年未改制時考過,個時上埋堂都差小小,要考兩次先得。
問心當年分三 Part 要同時過曬,的士例同街道其實肯溫或者有揸開車周圍去唔太難。最難反而係交通例,無記得一百題要中 97 以上先得,好多時一大意或者冷門小小既標示己經可以令你炒粉。
之後我都有玩過下 Keep 住一個月玩一兩日,真心個試係無用
可能心態唔同,自己當兼職遊下車河又有錢收真心幾正。但交更時見到班全職成日左屌右屌,一時又屌勁多雞腳(短途或者駁腳轉車個種),一時又話長途個目的地無回頭客。我都唔知比咩返應
近得佢地多都會心理變態
考到又點,
咪又係唔識去 行錯路
佢地考個陣係難啲
係咁架啦
你考二級遊樂船牌夠係全MC
唔通pass左之後跳上船又識揸咩
西營盤去旺角都話唔識路
早兩日有fd由港島去尖沙咀海洋中心

個滿口鄉音的士司機唔知海洋中心係邊

Fd教佢點行啦,去到見到「廣東道」路牌,司機好似發現新大陸咁話:「原來呢度有條廣東道㗎!」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞