每朝起身都鼻敏感

15 回覆
3 Like 0 Dislike
一到夏天開冷氣就鼻敏感
但到左中午開始就會無事
到左第二朝又黎過
點搞呀
間房有致敏源

試吓用吸塵蟎機吸下啲枕頭被同布類
用愛膚堅啦
飛台灣做鼻敏感流鼻水手術分享(翼管神經切除/後鼻神經切除術)
https://lih.kg/3435700
依排鼻頭 甩皮
有可能係溫差導致嘅鼻敏感
同其他致敏原未必有關係
樓主食熱嘢會唔會流鼻水?
https://zh.wikipedia.org/zh-hk/%E8%A1%80%E7%AE%A1%E8%BF%90%E5%8A%A8%E6%80%A7%E9%BC%BB%E7%82%8E?wprov=sfla1
噴鼻, 連續噴1星期
鼻可靈水性鼻用噴霧劑Beconase Aqueous Nasal Spray
Vasomotor Rhinitis 要用翼管神經切除術先斷到尾
做運動
我都係由細到大鼻敏感起身流鼻水
中學果時有一兩年每日練跑步
跑咗個零月之後開始冇流
後來停咗冇再跑
兩三個月之後開始變返日日起身流鼻水
我覺得同個肺強唔強壯有關係
十幾年鼻敏感
睇中醫驅完寒,兩年無再鼻敏感過
話係因為長時間係冷氣地方冷親個鼻
我轉天氣一濕一乾都會
去旅行一落機就流...第2日又無事
咪癲啦
搵醫生開鼻眼適,早晚各一次,噴幾日至一星期,幾個月有效
唔開冷氣就無事
go fuck yourself
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞