[突發]沈旭暉 及 馮智政 就 劉細良事件 發出公開道歉

74 回覆
42 Like 16 Dislike
馮同學公道,冇錢又點抗爭光復香港
On9 點係在於處理手法,而唔係在於呢件事正確與否,知識產權呢家野,你拎上去道德高地,就唔該先諗下自已有無犯過先,你如你睇緊嘅,聽緊所謂免費野係咪合乎要求先,有無玩過番版野呀?電腦啲軟件呢?真係自己都唔敢講自己乾淨

我係佢一早就道歉,公開單,比番啲錢,跟住唔再回應就算,依睇人仆街最開心呢個大原則,你up 乜啲人都會突然個個聖人上身,將個道德標準升到天咁高,目的只有批鬥死你,呢個道理我信佢都會明,所以我有時都懷疑佢賣緊花生…
佢同習主席一樣係聖人黎
唔會犯錯架,如果有錯一定係對方錯
千年博士生
以前只知佢係捉鬼天師,而家咁多人出嚟指證佢貪錢,兩件事夾埋嚟睇終於明白點解。一個睇錢睇得好重要嘅人,佢嘅價值觀係會認為任何人都可以被錢收買,所以周圍都係畀中共收買咗嘅鬼

劉伯佢衰收尾,悲慘結局
知否一生裡,心魔要捉
共港轉世靈童沈大師條水,又做過香港政策研究所,係香港個時擺明係紅色陣營
老燒 沈教授 馮同學 同劉細良有個共通點就係都係謀略家,革命不是請客吃飯,認為做實事必然會趟渾水,陶傑雖然做唔出,但顯然佢都係欣賞e種人(只要唔燒到佢)

本書應該賺唔到錢,
佢精裝、相紙印,
成本都可能要200,
假設佢印1000本,
仲有賣唔出、壞書,
另外有運輸、倉租、搬運好多成本,
真係賺唔到咩。

佢真係退賺果一筆(如有),
可能得一千幾百,
到時又係比人鬧,無分別。
有咩問題,良伯咁叫都幾攪笑呀
佢依家釘裝同紙質都係似大陸老翻書,基本上依啲歷史相可以過關

如果淘寶印,一千本,大約¥20000-30000
又無咁貴,1000本嘅話,大陸印幾十蚊,香港印一百左右啫。
$300本,扣埋人工運輸倉存發行,賣晒賺十零廿萬走唔甩
老實講話好多又唔算係,佢哋披藏袋得仲多。
真係捐晒筆錢都唔見得佢哋蝕唔起,擺明係佢哋自我中心問題
以前沈同劉以前一齊做光明頂好熟添
你唔好玩
我印過,
依d相書絕對無可能20蚊本。

或者你揾到你幫我印?
我做開依行,
你有依個價,可以合作。

P.s 唔洗精裝 20蚊,100頁左右,要相紙
收哂訂先印
點會賣唔出
好小事嗰個道咗歉,有版權爭議嗰個呢
你有無聽光光明頂?聽完再諗智政為乜要道歉,最少留意一下佢怕乜,如果你覺得咁都係好事,咁算
無,淨係聽咗吳志森香港無格仔同趙博,另外聽聞老蕭仲撐緊。佢唔係去到道歉嘅話,本身無興趣跟發生咩事
呢集成集DEL左?
成班黃絲寄生蟲
證明共產黨好驚細良
睇落好似好小事
但問題係呢班移民黃絲KOL平時最鍾意香港/大陸發生少少事就出嚟抽水,滿口仁義道德,成日話人地為咗利益點點點仆街,下下擺到自己響道德高地
點知比人一揭出嚟原來自己嘅所作所為仲仆街
仲想夾埋一齊唔想人地討論
自然引起反彈
收皮啦桑普 又咪係嗰冧閪人kol
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞