Beyond已故主音黃家駒墓碑被人用鐵鎚毁壞 警方拘捕2名男子!

763 回覆
23 Like 114 Dislike
條撚樣遲早比人打
又話振興旅遊業,醒少少搞間家駒博物館,啲大陸人有個地方朝聖就唔會吓吓走去個墓度
已經預約入倉被玩被打
講清楚唔洗比人屌 應該話扑何家都算
呢啲點會監禁,整爛國旗先會
證明係扮癲
呢D先係rock n roll,唔明有乜好屌
你冷血冇感情唔代表其他人係
係咪痴撚線
有來自四川的歌迷帶同鮮花來拜祭時目睹已被損毀的墓碑,情緒激動;

蘇女士:「我專門由四川過來看他的。(那妳是第一趟來?)第一次來,第一次來看黃家駒就心心念念的,喜歡了他很多年,然後就來看他,結果就這樣了。」
https://www.facebook.com/share/p/xXFv1qX8GeEHBdaj/?
拍埋片,唔願走!預咗俾人捉
馬浚偉FB發文聲討:

現今互聯網世界,人人皆能成自媒體,優秀優質的平台和KOL多不勝數、而且貢獻無數,更提供了很多機會給新世代,這絕對是科技帶給我們的好處!然而,那些只有劣質、低俗沒水平、為的只是求流量、求關注、亂來一通只望博取話題、博取討論等惡行劣品的所謂KOL/YouTuber, 本人在此表示強烈譴責相關行為之餘,強烈要求政府及警方以最嚴正及嚴厲程度處理此等罪行,以息民憤!
感謝!

#實在對不起我們敬愛的黃家駒

https://www.facebook.com/share/p/5jq3obayzGsyAt5m/?
建議研究安樂死合法化
條光頭乜水嚟
你個乜撚野家駒條命係咪值錢過隔離墓地
小你老母咩
咁多年黎 家駒生忌死忌 清明重陽不嬲都有一大班大陸歌迷去掃墓
你自己孤陋寡聞就咪撚出黎柒啦
係咪即係勇狗果堆?
咁代表啲乜?就算一直都有嚟,上咗小紅書,代表多咗好多閑雜人黎,同我講有乜撚野沖突

Btw 還番句屌你老母俾你,再屌你老母
係啦 導完啲傻仔入局 而家個個係度割
呢D 痴線佬 捉佢入青山或者坐監 唔好比佢番出黎啦
玩咩出火 佢實好自豪
除時好似劉馬車咁覺得只係香港容納唔到佢
呢次唔同,香港大陸好多人真係當神咁拜,如果佢真係要入冊,我諗無論坐緊嘅或者係監獄做嘢嘅都會搞鳩佢
重點係黃家駒無得罪佢,本身無仇,為咗上位搵呢啲嘢玩真係好on9 仲要好揀唔揀揀呢個呢玩
佢餘生會為佢呢幾年既行為後悔
佢之前喺旺角鬧班狗 結果俾人圍返轉頭
條白卡仔代表作係咪搞曲婉婷大導
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞