舉報的士狗大行動

28 回覆
32 Like 3 Dislike
為咗防止劣幣驅逐良幣,全港市民應合力舉報的士狗任何違法行為以確保Uber優勢得以延續
犯法就係犯法
垃圾的士狗
見到的士泊路邊就可以報警投訴
唔係錶位就可以抄牌
的士站冇司機都可以抄
可以打去999或者附近警署
記得唔好虛報 見到先好報
唔好1823 唔係即時跟進
違例泊車抄牌係要即時 冇得後補
電子報案中心都得:
https://www1.erc.police.gov.hk/cmiserc/EGIS-HK-Web_NEW_UI/ereport_details?report=ILGL_PARK&fontSize=100&vTimeoutReminder=3300000&vTimeoutVal=3600000&vTimeoutReminderVal=300000
暫時搵到咁多 希望有其他師兄再加落去

的士違例泊車黑點:
三聖邨巴士總站
屯門兆康站北的士站 近燈柱AJ1395

長沙灣保安道近燈柱AA3512(凌晨最多車 泊喺度食洪慶飯店)
深水埗西九龍中心巴士總站

大窩口道葵涌邨巴士總站
葵興路近燈柱DC1863
梨木樹邨巴士總站
安蔭安足街澤蔭樓對開的士站

青衣寮肚路近長亨巴士總站對開的士站
青衣青康路近燈柱W4656
青衣青康路近長青巴士總站公廁

荃灣海貴路近燈柱GC1057的士站
荃灣大河道近燈柱DC2113的士站
荃灣眾安街近燈柱DC1823(凌晨好多的士狗食銀龍泊門口)

大圍村南道近燈柱N0634
火炭穗禾苑的士站
沙田圍逸泰街近燈柱DE3703的士站
牛皮沙街近燈柱EC0629

粉嶺置福圍近燈柱EA9561的士站

界限街近燈柱AA9706(恩盛車行)

毓華里近燈柱E1143
蒲崗村道近燈柱AA7566
鳳禮道近燈柱AA7462
新蒲崗崇齡街近燈柱AA6318
土瓜灣新碼頭街近燈柱AA6996

北角七姊妹道近燈柱16656
好多的士佬都好閪,係有次萬中無一遇到個有禮貌又有熱情嘅的士後生佬,希望佢可以轉做uber
正正經經揸的士其實冇問題 做咩要人轉揸uber
想問下係咪要影相(車相/車牌/駕駛證)?
定係見到直接999同埋講埋車牌就得
定係打1823
你地記住啲uber車唔好非法改裝,俾人拎去驗幾個月就唔好
直接999或者附近警署
唔好1823 唔需要車牌
使唔使提供埋影相證明?
定係直接同999講個車牌+ 架車所在位置
唔需要 999點樣影相
okok 自膠咗
因為未報過
係咪同佢講話懷疑有的士違例泊車咁就得
你見到先好報 唔好懷疑
你話有的士違例泊車阻礙就OK
okok
全城舉報違法的士 做個好市民
今日放假冇嘢做,又糧尾冇錢賭馬叫雞,一於出去捉尻的士佬過吓癮
因為依家我哋已經決定咗無差別搞尻的士佬,要繼續揸,俾人殺錯良民唔好嘈啦
無所謂啦 正正經經揸又唔驚比人捉既

驚抄泊咪搵個場夜泊囉 或者搵個錶位囉
咁泊得街就有心理準備比人抄架啦 咩搵食車都係咁架啦
個個當夜晚泊街係老奉
沙田圍巴士總站附近都喺,支持做鳩班DC9
支持
長期置頂post,仲要1823教學先有用,你一句,邊有人采你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞