日本四國自駕遊一問

97 回覆
5 Like 13 Dislike
之後上網睇 如果佢落簿 最多罰10萬yen 都幾金
如果事後呢比人影左又點計
咁就自求多福 超50km以上最多坐6個月 同罰10萬
四國好難唔超不過我都係跟前車 最多超車先快啲啲
不過而家去日本旅行,鐘意租kcar 因為價錢又平d (2百蚊日)後面排凳可以移到最前 方便拎野 ,同埋前面兩個位係張兩座梳化 方便摸下大髀 最快都係百二左右 唔怕超速
中間停下去黑潮本陣浸個靚溫泉,附近食下海鮮,咁先係㗎嘛
呢啲真係無料先行,屌佢前面一定有人拉龍,行得 80。山陰成條自動車道就係幾乎全段無料同單線,真係見無料同自己路程長先殺

行國道冇咁嬲,路況刺激起碼揸得過癮,直嘅又可以劈下
K Car 空間好見使,梳化又係好舒服。2人就舒服,試過3人,行李要擺第4個人位,後座乘客話舒服
笑左
今日喺富士山
路牌行70
我行110
都畀勁多人爬頭
完全同意,而且 K Car 車身細,泊車都容易啲

仲要 K Car 連高速公路收費都平啲

今次喺四國無影價錢表… 睇住上次喺沖繩影嘅先…
嚟緊會去四國自駕遊
想問下如果揸Yaris嘅話3個人會唔會好迫
我諗放gip都要攤平一半後座
唔使理
跟前面車就得
你跟佢超速只會罰佢唔會罰你
租架大少少架啦我5個都租7人車 最大個款
Keep住70真係有啲難度,有啲彎好急
上個月都去咗 松山落四萬十川俾google map老點行山路 行咗成半個鐘都係單線雙程好似平時行山啲路咁 爭啲以為出唔到嚟 好彩唯一有對頭車就係過緊條橋唔知點解雙線
後尾用返車機個導航再search係完全另一條路
最準係車個導航
上次架車有CarPlay貪方便
Btw google map又冇錯嘅 真係俾條最短路線你 車程又真係比車個導航快啲 松山落四萬快咗半個鐘 跟住四萬去天狗又快咗50分鐘 係唔理個路況姐
揸下呢啲路都好啊,香港揸唔到
google map on9架 我好簡單想去返隔反邊向既位 佢叫我前面路口直接U turn 個位大大隻劃左唔比u turn 跟佢真係死得 成日轉左轉右都亂咁黎 所以起日本自駕唔好靠google
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞