(有圖) 因太醜而被種族歧視!《羅密歐與豬莉葉》女主角望大眾拋開成見

327 回覆
265 Like 641 Dislike

演醜角咪啱囉,依家講談情文青女主角,唔係女版鐵血戰士

又為講而講
唔係話唔得
但咁樣衰真係接受唔到
迪卡比奧呢段時期最有靈氣,邊個埋嚟都死啦
最大受害者真係莎士比亞
好地地一套浪漫經典咁比人污染
猿人襲地球咁
黑人冇所謂

但身型就......
蜘蛛俠大戰鐵血戰士
雖然肯定唔啱聽, 我都唔覺得條女靚, 但事實係舞台劇唔會對演員有外貌要求
舞台劇唔同電影, 傳統演出嘅場地, 觀眾係好難睇到演員個樣, 基本上係靠念白同肢體動作演出, 所以點解成日會咁誇張, 因為唔誇張你根本睇唔到
而且舞台劇演出注定都係抽像, 成日扮前面有野, 得一張凳做道具都可以, 演員外貌膚色呢啲, 舞台劇真係唔會有人care, 否則亞洲人完全唔會演到沙劇
Tom (Holland 慘)
冇外貌要要最低限度都有身形要求啦
竟然睇得唔清楚
我就依靠個身體輪廓黎分別男女
條女仲大隻過條仔咪出晒事
身形都係冇咩要求, 你唔好高矮太誇張就得, 因為分角色主要係睇服裝
睇舞台劇, 你隨時離個台幾十米遠, 你眼中個演員只有手指公咁大
芭雷舞劇之類另計, 果啲本身有要求
但如果你有睇過普通舞台劇嘅話, 你就知道你其實好難睇得清演員個樣
唔怪得羅密歐要自殺
前排觀眾慘了
又唔係冇黑人靚女
係要搵件醜嘅
市場會反應一切
前車可鑑有d人係鐘意揀蝕錢
我節錄下網上言論:

上網睇話因為舞台劇
啲人坐得遠
佢地cast會著重動作跳舞技巧
樣唔太重要
又有啲人話我地眼中靚白人=歐美化審美觀
又話唔應該用個樣去評論人才能、好mean乜乜啦

https://www.reddit.com/r/saltierthankrayt/comments/1buay99/francesca_amewudahrivers_as_juliet/?rdt=50769

(同個好左朋友討論 佢著撚左即刻
Source?
想了解下
係咪得外國先會將種族歧視同樣衰拉埋嚟講定係因為樣衰駁唔到
黑人靚仔靚女大把,之前講美人魚時有人貼過業餘黑人cosplayer不知幾好J
大佬真係樣衰丫痳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞