再有uber被「放蛇」,「影你揸白牌,犯法、做賊囉!」

161 回覆
9 Like 147 Dislike

01唔貼內文
收到風穗禾苑的士站抄晒牛肉乾
見到的士泊路邊就可以報警投訴
唔係錶位就可以抄牌
的士站冇司機都可以抄
可以打去999或者附近警署
記得唔好虛報 見到先好報
唔好1823 唔係即時跟進
違例泊車抄牌係要即時 冇得後補
電子報案中心都得:
https://www1.erc.police.gov.hk/cmiserc/EGIS-HK-Web_NEW_UI/ereport_details;jsessionid=7KAC5qzVGi44FobZZeLx-Ve5m27oR4KXv8tM5veG.node2?report=ILGL_PARK&fontSize=100&vTimeoutReminder=3300000&vTimeoutVal=3600000&vTimeoutReminderVal=300000
其實咁樣放蛇有用?班的士佬用uber落單搵司機,係誘使他人犯法,放蛇班的士佬隨時自己都違法喎。
我淨係知投訴的士違例泊車好有用
DC9
咁搞法
的士真係搵鬼租咩
叫的士行業自己檢討下先啦
咁多年都不思進取
互相傷害吧
的士狗咁多年都逃稅話人犯法做賊
好爽
DC9 偷人地方泊車做賊拿!
香港真係好撚落後
班dc9撚識依啲法律咩總之佢地覺得uber犯法就得啦
泊車唔畀錢就真係做賊
第3張圖泊的士站都比心抄?
全面同dc9開戰啦
的士站冇人就可以抄
的士站並非用作泊車
其實呢場大戰對普通人有乜好處? 十足人民鬥人民
成件事起因根本係政府冇L用,個炸彈咁多年係度都唔拆,on99唔理唔知唔好搞我?

uber合法係咁,的士唔報稅係咁,的士服務差又係唔理,積埋積埋到左今日搞到人民鬥人民?咁L似文革既
文革咗幾年啦
你昏迷咗幾耐?
好似的士狗挑起條筋搞鳩Uber先喎

其實早幾年各有各做都冇事架

係班的士狗生意差咗;又加價;再賴uber搶佢地生意 就開始搞鳩人先喎
差佬幾時出手搞dc9 , 日日俾workload 點做野唔覺得煩?
d 的士佬真係搞笑
自己犯法逃稅 做賊泊車唔俾錢
自己範範衰晒都好意思話人
其實的士牌價同的士司機收入點解不停下跌有無得理性討論下
地鐵路線多咗 市民的士需求少咗
而且夜晚啲人早咗返屋企
巴士地鐵都仲有尾班車未開
唔使幫襯的士狗
主因係大陸人少左又唔肯使錢, dc9 之前屌走本地客, 依家想搵返呢班人生意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞