一人一個熱門的士司機違泊地方

256 回覆
605 Like 7 Dislike
亞皆老街球場公廁對出,成日違泊去屙尿
山道橋底
屙尿都唔俾
將心比己啦
有的士行/打理人既地方就有大量的士鳩泊
呢個係集體責任
的士站只可以排隊等客唔可以泊車過夜
佢哋無即時發現民意走向,為咗自己利益與民為敵,平庸邪惡嘅人見到唔妥,但唔出聲,呢個就係後果嘞
如果有市民「自發性」去舉報交通違例,可以根據以下指引:

1)牽涉交通違例駕駛,可以舉報影住駕 、1823 、或者將片段交去該區交通部舉報。

2)牽涉交通違例泊車,可以致電999或者該區警署,派警員到現場處理。如果牽涉駕駛上行人路違例泊車較嚴重嘅罪行,首先錄影車牌錄影有司機駕駛作為助證,再將片段交去交通部舉報。

3)牽涉有司機於公共交通工具上吸煙或亂拋垃圾,必須有清晰影片影到車牌司機該行為,再將影片send去影住駕、1823 舉報。
有啲可以
你條的士狗
今日開始屋企樓下唔理3721所有車都1823
犯法就係犯法,Dc9 唔係果種狗,邊有例外
可以泊入停車場,再慢慢屙,犯法就係犯法
泊附近錶位再去屙囉
屙尿就可以違法?
有冇實際地方?
見到的士泊路邊就可以報警投訴
唔係錶位就可以抄牌
的士站冇司機都可以抄
見到可以打999或附近警署投訴
電子報案中心都得 記得唔好虛報 見到先好報
唔好1823 唔係即時跟進
https://www1.erc.police.gov.hk/cmiserc/EGIS-HK-Web_NEW_UI/ereport_details;jsessionid=7KAC5qzVGi44FobZZeLx-Ve5m27oR4KXv8tM5veG.node2?report=ILGL_PARK&fontSize=100&vTimeoutReminder=3300000&vTimeoutVal=3600000&vTimeoutReminderVal=300000
三聖邨巴士總站
大窩口道葵涌邨巴士總站
深水埗西九龍中心巴士總站
梨木樹邨巴士總站
安蔭安足街澤蔭樓對開的士站
青衣寮肚路近長亨巴士總站對開的士站
北角七姊妹道近燈柱16656
毓華里近燈柱E1143
蒲崗村道近燈柱AA7566
鳳禮道近燈柱AA7462
新蒲崗崇齡街近燈柱AA6318
界限街近燈柱AA9706(恩盛車行)
999好啲
日鳩日喺巴士站等客阻鳩住晒

收到風穗禾苑的士站抄晒牛肉乾
見到的士泊路邊就可以報警投訴
唔係錶位就可以抄牌
的士站冇司機都可以抄
可以打去999或者附近警署
記得唔好虛報 見到先好報
唔好1823 唔係即時跟進
違例泊車抄牌係要即時 冇得後補
電子報案中心都得:
https://www1.erc.police.gov.hk/cmiserc/EGIS-HK-Web_NEW_UI/ereport_details;jsessionid=7KAC5qzVGi44FobZZeLx-Ve5m27oR4KXv8tM5veG.node2?report=ILGL_PARK&fontSize=100&vTimeoutReminder=3300000&vTimeoutVal=3600000&vTimeoutReminderVal=300000
渡船角
邊一條街?我睇落就剩係得私家車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞