Uber同的士今次是咪決一死戰

83 回覆
267 Like 5 Dislike
Ubar 一日未合法化,一日都未有資格挑戰的士。
高德, 滴滴或成最大赢家
其實都唔一定, 當你現階段BAN UBER形式先
之後立法再等高德DD, 其實UBER都可以好快開返, 佢又無咩員工響香港
的士狗來來去去咪又係罷使,依家唔俾示威連呢招都冇埋
DC9
you shut the fuck up
港共都暗示dc9自己放蛇捉Uber係冇撚用
我反而想知uber點輸
高德唔係都殺入香港咩?遲啲會唔會三國鼎立?
高德落得來
合法化係遲早既事
班車主而加咁玩只係自己製造埋籍口比政府做佢哋
你老母就應該快撚啲收皮
助長Uber其實咪DC9
日本夠有Uber, 都唔夠本土的士爭
香港DC9永遠唔識反省
班友成日話法治法治根本就極冇法治精神
係。Endgame了。
的士牌主vs Uber
支持高德平台落黎香港鬼打鬼
一日乘客唔犯法一日睇邊間最平搭邊間
試過幾次,都好有禮貌。唔同其他dc9。
的士佬 最後都會輸

由uber出現係香港 到依家都仲未有法例規管
成件事留好哂條路俾大陸d叫車平台 搵uber做馬前卒
到收成就收購uber 大陸已經有辨你睇
係,嗰班放蛇嗰班係車行佬嚟,司機邊咁燃得閒做呢啲咁燃無恥嘅嘢
Uber滴滴有份
坐開uber dc9十成on9
路又唔閪識 海又唔撚過
上的士仲要我帶埋路
我作為一個一日搭幾次的士嘅人話俾你聽,99%的士司機都係狗嚟。

1. 繁忙時間搭的士?Sorry, 啲司機們會揀客。如果你個地方唔啱司機心水,曡埋心水行路啦呢個時候就會想去的士站截街車,唔好意思,架架都係冚旗。

2. 的士唔過海唔去大西北唔接近單講到臭。不過的士狗嚟講九龍的士狗會好少少,都多司機會過海。

3. 博矇收多錢,除咗尾數收多一蚊外,仲試過過海的士站收回程錢

4. 一塞車/不情願車你時就好撚多說話聽

不過都有部分司機係幾好嘅,嗰啲會發自心底內叫返佢做司機
Btw 如果唔係Uber唔俾claim, 我日日都call Uber. 的士狗們自己檢討下
樓豬寫錯標題,應該係白牌車同的士決一死戰
同大陸唔同啦,佢哋都冇得炒賣的士牌
如果有市民「自發性」去舉報交通違例,可以根據以下指引:

1)牽涉交通違例駕駛,可以舉報影住駕 、1823 、或者將片段交去該區交通部舉報。

2)牽涉交通違例泊車,可以致電999或者該區警署,派警員到現場處理。如果牽涉駕駛上行人路違例泊車較嚴重嘅罪行,首先錄影車牌錄影有司機駕駛作為助證,再將片段交去交通部舉報。

3)牽涉有司機於公共交通工具上吸煙或亂拋垃圾,必須有清晰影片影到車牌司機該行為,再將影片send去影住駕、1823 舉報。
姐係林家謙嗰句
唔係我勁 係你哋廢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞