發現女朋友太撚柒有錢冇好下場

168 回覆
73 Like 1068 Dislike
奉勸各位巴打你拍拖之前一定要了解女朋友家底,揀女朋友唔好揀太撚有錢嘅。小弟今年28,自問由細到大讀書都唔錯,做緊做咗四年野95k 人工。家境還可以 老豆係公司高層有230k 養起我地全家四口。同女朋友認識咗半年,佢一直同我講佢屋企係做小生意,生活還過得去啦。點知我最近見家長先至發現父親係上市公司老闆,一年收入大既3000-4000萬,住緊豪宅頂層複式,ard
3500 sq ft。上個月第一次去到女朋友屋企見家長,一入到佢屋企已經發現佢客廳等於我屋企嘅size,然後食飯見到uncle嘅時候,佢就問我家境果類嘅話題,我同佢講老竇喺公司管理層,然後佢就話「哦即係打工仔」,果下其實心入邊已經唔係幾好受,然後佢再問我做緊啲乜嘢,我咪同佢講做緊事務律師,然後佢就話「律師都幾辛苦,工時長,生意最近有麻麻哋」,總之我覺得佢講嘅任何嘢都係睇我唔順眼。咁當然啦,最後都分咗手。我想講嘅就係由細到大我都未試過咁樣俾人睇唔起,我知我唔係有錢人,頂多叫做小康之家,講真我去溝一個公屋妹,人哋當我sugar daddy 咁拜,點解要自己攞嚟難受,俾人當地底泥?
快啲用錢侮辱我

建議嗱嗱聲中出左佢先
抵你入唔到上流社會
只要心態轉換下 佢既錢將來都係你既錢 卧身嘗膽
無是咁的 0/10
窮到冇錢食飯點搞?
https://lih.kg/3675072

究竟樓豬有幾多個身份?

又係乜野借人個account?
你心態唔掂

比人窒幾句就收晒皮

孟子曰:「自反而縮,雖千萬人,吾往矣!」
唔忍就調下情
大忍就變李嘉誠
起底上一頁
連登真係好多精神病人
發現女朋友有錢
太撚柒冇好下場
你咁嘅背景同能力,人哋潤你兩句就已經咁樣
到你有財有勢仲得了
個Uncle好嘢呀,客氣問兩句就知你咩料
正解
當佢唔係假膠。世伯社會經驗豐富,一試就試到樓主呢類人唔可靠
男人:啲女人唔揀窮過佢嘅男人正臭雞

又係男人:揀女人一定唔可以揀有錢過你

漏尿就睇醫生唔好開咁多膠post
仲引咗幾個傻仔認真覆
連登冇嘢多,真心膠最多
醫生懷疑我確診輕度智障
https://lih.kg/3643260

懷疑又確診
屌你老母你真係100%弱撚智啦
窮又嫌人地貪錢
富又嫌人地睇自己唔起

連登仔乜都嫌,利害
邊套劇?
你做律師見過大把呢D客 一樣受過人氣啦
而家難得埋到身做駙馬。日後大把生意 咁都唔忍得
淚之女王?
上個月仲係一個無錢開飯嘅i大仔
今個月已經變人生勝利組
已經去到用入95k
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞