認真問:我應該點樣先可以令我同事唔好喺我身邊成日放屁?

8 回覆
0 Like 2 Dislike
我從來冇諗過我需要考慮點樣喺工作上處理一個成年女人放屁嘅問題。

我要事先講清楚:我嘅同事啱啱同我講呢個人最近提過佢有輕度自閉症。我唔知道呢個病同放屁有冇關係。

呢位女同事大約喺一年前join我條team。佢應該大約35至40歲。啱啱join嘅時候,佢睇起來都幾正。幾個月後,我開始慢慢發現越嚟越多問題。佢成日細細聲打嗝。佢打乞嗤係我聽過所有人打乞嗤入面最響嘅,更慘係佢成日直接對住空氣打。簡單d講,佢睇起來有啲唔衛生同埋邋遢。佢係我見過最唔識social嘅人。但最大嘅問題就係佢放屁。

第一次或者第二次聽到佢放屁嘅時候,我唔覺得有咩大問題,因為每個人都有失誤。但呢個情況一直持續發生。佢嘅座位喺正我後面,所以我聽到曬所有佢嘅嘢。

對唔住我以下需要詳細描述,因為我覺得係必要嘅:

當初每幾個星期只聽到一次細細聲嘅屁,但而家每日都聽到。屁嘅聲量同故意性亦都增加咗。以前係細聲,好似係無意之間滑出嚟/可能係意外。但而家已經幾大聲,同埋好明顯係故意嘅。我聽到佢推d屁出嚟,絕對唔係意外。

因為我係坐得最近佢嘅人,所以我聽得最多,我感覺自己就快要發癲。我同事話佢只係聽到呢個女人放過一次屁,但我同事坐得離佢較遠。佢會喺open area有好多人嘅時候靜靜咁放屁,但喺只有我或者一兩個人嘅時候,佢就放得好大聲。唔知道呢個係唔係巧合,但感覺佢喺我附近就越嚟越放得自在。有一次喺meeting嘅時候(我、佢、經理同另一個人),我經理講緊嘢,佢突然放屁。當時一片尷尬嘅靜默,冇人講嘢,然後大家假裝冇事發生。幾星期後,我喺走廊直接跟住佢一齊行,佢就放咗一個響屁。我真係嬲到爆。我諗大家開始意識到佢係一個幾噁心嘅人,但其他人唔知道事態有幾嚴重,因為佢哋唔係坐喺呢位女同事隔離。我唔知道應唔應該同呢位女同事直接講,或者等其他人受夠咗先講,定係我應該啞忍?

請幫下我
正wo靚唔靚女
放臭屁幾靚都⋯
屌一次byebye
學吓何太
同佢扮熟先,之後搵啲機會噓寒問暖,再送啲薑茶返公司一齊飲
同佢鬥放鬥臭
正啊想做佢同事日日食靚女屁
正常人點同白卡鬥呀
塞住佢屎眼啦,用你的屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞