林世雄:的士司機年紀大,不知道是雞還是雞蛋的問題,如果行業有好的前景,會多些年青一代入行

20 回覆
0 Like 11 Dislike

【有線新聞】政府的士車隊計劃月底結束申請,運輸及物流局局長林世雄期望可以改善的士經營情況,增加市民信心,同時吸引新人入行。

運輸及物流局局長林世雄:「的士司機年紀大,不知道是雞還是雞蛋的問題,如果行業有好的前景,會多些年青一代入行,我們希望車隊能帶來文化改革。的士業界真的要爭氣,車隊服務我覺得是個好開始,我寄望有心做的士在這方面做好些。」
Uber
7月加價
車行6月加車租

你老母點好前景?
佢望車隊好似踢波咁樣有行內競爭所以會提升質素?問題出嚮堆司機身上,有咩分別
支持局長
做高級的士佬?
無撚可能可以提升服務質素
唔好話改 聽都唔會聽
全部老野硬頸到
我屌你老母 成日講「食鹽多過你食米」
依家就黎扮慘? 食濕米啦你班19dc9
又想引入強國人?
的士前景係睇香港前景,你香港個市差到咁樣,邊有人有錢搭的士,邊有遊客來香港消費。鬧就應該鬧香港政府,搞到香港變遺址。錢都流走哂去外國 邊有錢留港同你搭的士
支持Uber
淘汰的士

又唔交税
又無禮貌
抵佢被時代淘汰
Uber司機反而好多後生甚至靚女,點解咁大分別真係請佢地自已反省下
身邊識長輩全家九成去左加拿大,自已一個賣埋樓租service apartment做多四年都會退休走人。依家趁最後幾年最大幅度儲錢,的士第一樣野戒左
Uber 有時都唔識路 行錯曬…
後生都係入行uber,即係uber有前景過dc9
主因係租車貴?
租車又係因為牌價
但有d人 strong hold唔俾牌價跌
減車租
收入高就自然好多後生衝去做
巴士佬近年人工高左都多左勁多後生做
我無試過喎
師機同我本人
都4.95分以上

低分嘅我就又唔知喇
的士狗就的士狗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞