2023-24 NBA季後賽討論區 (39)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
球星諗好多方面既
教練因素一定有, 當然仲有人工,球隊成績,體系等等
同埋商業價值, 紐呢方面一定加分
(另外Rose做開經理人,前排又同Rich Paul 揸番手,基本上同好多agent舖哂線)
我成日都覺得唔應該有隊簽肥T
佢成日燃燒他人生命
呢兩屆champ 唔到應該會重組 係白帝換約前
Klay 未傷之前歷史最強3D喎
有可能拆雙J呢
譚常規係勁嘅 依家最大榮譽都係2x first team姐
7人小隊呢方面我又幫上面一位巴打平反下
其實常規賽多數都有8-9人既 (不過個人覺得後備整體出場時間都係偏低)
係去到playoff先出呢招大絕
淨係講健康,已經贏過好多人
Green 係小球時代最好既內線defender 加組織者
Klay 全盛應該係all time最好3d 之一 wor
其實係牙牛傷左之後心仔d出場時間就癲左
而mitchell同iHart我唔會怪肥湯,兩條友都係場均出得廿幾分鐘,唔算好過份
反而og真係要出少d
佢先26歲
我平時少睇紐 無你地咁清楚 我見McBirde Achiuwa Burks 呢啲其實真係可以頂多啲mins 計埋訓底既og mitch 都夠8人輪換 所以咁諗 我覺得體力時間管理都好重要 如果唔洗考慮 隊隊打死5個正選 唔洗理銜接段易做好多
都係塊上啦
塊都起碼有油雞打底有d競爭力 但狼就應該俾人打撚死
雖然最多應該都係gm6就完
譚champ到應該就會成長
手感第一罐果時咪一樣唔可靠
都係去到第4罐先真係揹起隊波
乜撚billy donovan都教左幾年 中間仲攝左jim boylen個d又入肥tom數jm9
其實季初同季中都正正常常,仲比人讚佢有進步唔會操死d球員
係季尾d人傷哂(Randle,Mitchell,OG),加要爭入playoffs
d出場時間先開始極端
去到playoffs更加走火入魔
教練都係另一因素
Mazzulla呢兩年唔太覺有奪冠教頭既功力
可能係東岸逼唔到佢出太多招
相反馬龍同跛腳佬你睇得出game to game調動

咁當然球員勁既可以override到呢個因素
希望入總決既話Mazzulla可以令我跪玻璃道歉
如果好似活塞咁就不如燒死曬佢地算
真係激發到佢地潛能的話
相信天賦贏到調整
菜可以簡單到一個pick再射mid range/3分就攞到分 仲要在場所有人都做到
肥Tom今次真係水洗都唔清
agger
雖然我都好憎癈鳩
但事實上如果湧無佢 klay curry都唔會打得咁舒服同咁高效
你話如果放佢喺其他隊就係垃圾
可惜沒如果
佢就係喺佢隊波打出生涯年
已經想像到你下季會著紫金衫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞