自主密碼 FFIE 3

963 回覆
0 Like 4 Dislike
當年gme既Short ladder attack
sh緊 星期一可以點部
繼續加倉
星期一應該開市會滅世棍毆到落0.6-0.8有錢就入平貨
牛牛手續費貴到
個個都唔玩仲點升,咁跌法真係強大心臟先頂到
牛牛幾錢?
我見ib要$3.5
1000股計
Reddit 仲吹到識飛天
前盤升盤中棍 同星期五一樣
用邊間抵d?
5697 股 收我73.5 usd
轉過黎ib
reddit 根本就係外國版連登
USD ?
你啱
外國版香討就真
唔岩聽就bam人
其實有無懶人包?想知成件事來龍去脈係點
本來成班傻散夾空頭升得好地地,Reddit ban 撚左roaring kitty 個community 冇耐琴晚就暴跌,時間上夾到一樣咁濟
過程就係 入場-爆升-贏好多,果刻唔拎成本/止盈
揸住成手貨一心想佢再升賺更多,一舖財自
點知突然收水直插,心諗死喇賺少好多點好呢
跟住一班賺哂錢/賭好少既就話空頭技倆,做空呃貨,叫大家sh唔好放/特價時段襯平入貨一齊等爆升
結果就一路直插插到跌穿成本,由贏變輸
到輸果刻覺得好撚唔甘心,就係度諗繼續坐貨家溝貨,贏緊錢果班繼續叫你sh/特價溝貨,空頭壓完價還貨就會又爆升多次
最後結果,meme股熱度大減,任空頭壓,識保本果班put埋一份送你一程,股價一路陰跌,坐貨/溝貨果班輸更多
幾日前本身隻股準備drop to 0 (lowest 0.04)
要準備退埋市
點知彈左利好消息
然後個創始人都出嚟up左幾句
再加埋隻股比人short到傻(重點)
所以美國佬就開始迫空 叫人SH
(中文圈子好多人跟買/唔知哩隻股都係玩SS
咁加埋meme股最近爆返上嚟
然後開始爆升啦
由0.04升到3個幾 講緊都差唔多100倍

尋晚本身好地地 3個幾繼續升緊
然後
冇融斷 直接插左去2蚊
成班散戶panic sell
最後收市得返1蚊
Hkd

意思係無得做空?
其實買Put幾好搵
大把人仲玩緊, 細心留意吓臨尾點解可以係一蚊以上收
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞