我call uber車係機場出市區 上哂車個司機嘟埋八達通出閘先同我講話要收返我停車場錢$35 蚊

157 回覆
21 Like 489 Dislike
我call uber車係機場出市區
上哂車個司機嘟埋八達通出閘先同我講話要收返我停車場錢$35 蚊
跟手直接隊張單俾我,叫我比返錢佢(係理直氣壯個隻)即刻r撚哂頭
你當我第一次call Uber咩 ,我咪話咩原則要收我停車場錢 ,
平台已經收咗我車錢 ,我冇必要另外再俾錢司機

之後個司機係話因為佢頭一次入停車場一出一入先係唔洗錢,但係我因為係佢第二個客入機場停車場所以我就要俾停車場錢,佢話佢係蝕住咁樣做

你依家簡直就係濫收車資啦大佬
同埋我唔會知我係你第幾個客個喎。
如果你真係要收 唔係應該係我上車之前講既咩?
跟住佢之後先話:跟住佢之後先話:(你唔俾都得,而家係同你講聲啫,係話平台叫我同個客deal 要唔要收返錢喎) 即係諮詢我嘅意願咁解喎
(但係你一開頭唔係咁講囉)
Hi,Dc9
好少事je~
其實的士界有敗類,uber界都有,只係的士多d咁解
你叫佢問返uber 拎
不過uber 條數好似係無計你停車場錢嘅
根本司機係同一個pool
自己呃自己
係uber仆街唔比返司機
係 Uber正仆街 每日淨係比一次停車場錢
Hi, uber9
因為的士多人過uber 姐,只要係香港人都唔好太大期望
uber 又咪一樣唔收的士行李費,用得uber 就預左啦
下次唔再接呢d單咪得囉。
明知蝕都做咁on9怪得邊個

傻鳩司機
btw唔係幫的士佬講野

但叫車黎講其實叫8折的係最好服務

當然講緊中長途一百蚊起跳既旗

呢啲order次次都好好態度

最多係計折頭易啲易收多十蚊八蚊

但整體體驗同價錢都一定屌打Uber

當然唔想坐就的士另計
的士佬會一野禁走個標再鳩叫個價要你比, 最後搞到報警哂時間
uber 手機已經比哂錢, 佢追你錢又可以投訴佢, 咩都唔洗煩
你係咪1號停車場上?
成日去機場,同開八折的師傅傾,基本上最好service有晒熟客嘅,根本就好似返工咁返既就八折的

識做到有禮貌,守時,唔怕蝕支水俾個客嘅,一個月揾緊40,000大有人在
其實用第2張8達通得唔得 定係佢會認埋車牌?
而家都係85多 無乜8折
我諗主要原因係 司機接單前 會知你去邊 所以大家開心
而家轉記車牌啦
我都試過一次call uber 成百蚊單 但就愈兜愈遠 唔肯取消
如果有急事真係食得屎
唔係uber少賤種,始終大家都係香港賤種。
而係有平台,唔使同賤種溝通。
八折好聽姐
大家都知係85
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞