教育局澄清咗老師疑似召妓被捕嘅事未?

27 回覆
3 Like 1 Dislike

時序係咪以下咁?

1.爆出有一個老師返唔到香港

2.有人爆料老師召妓被捕

3.事件發酵

4.教育局證實有一人未能回港

5.事件引起熱烈討論

6.該校出回條澄清老師唔係召妓,
回條要家長簽,知悉該教師唔係召妓
又屈叫雞
明明足仔打個J
想睇嗰位老師告教育局
教育局係hea 工之王
教育局表示我都冇話佢召妓
邊個屈佢你地搵番佢
問題係全城傳緊召妓嗰陣,教育局並冇澄清反而確認係有一個人未能回港,加強咗疑似謠言嘅力度
以前有教協就可以幫到手
而家就慘
點解要澄清?局方做野駛唔駛你教
局腸:我話有一人未能回港ja,係事實喎,咁佢真係未能回港嘛。同埋又比公安留起唔走得,都係事實。係你地網友加油添醋,關我咩事
自己人互相包庇,街外人嚴正執法!
佢條女老師澄清咗
足浴店唔是雞店,條仔無叫雞
你覺得有問題,我地覺冇問題wor

我都冇問點解呀
咁係信同傳果班傻西瓜要澄清,唔係教育部要澄清
做咩講到連登冇關係咁
連登係其中一個將呢件事越搞越大嘅平台
我都冇話有問題呀
Check Check個腦好喎

班街坊喺街市傾呢單嘢,
街市又係其中一個將呢件事越搞越大嘅平台呀?
足浴不能算嫖……足浴!……交流的事,能算嫖麼?
施老師一到校,所有交流團的人便都看著他笑,有的叫道,「施老師,你遲左一天返香港了!」他不回答,對校務處說,「印兩份工作紙,要一瓶寶礦力。」便排出表揚教師獎。他們又故意的高聲嚷道,「你一定是在酒店嫖妓了!」施老師睜大眼睛說,「你怎麼這樣憑空污人清白……」「什麼清白?我前天親眼見你被公安抓了,吊著打。」施老師便漲紅了臉,額上的青筋條條綻出,爭辯道,「足浴不能算嫖……足浴!……Chem-is-try的事,能算嫖麼?」接連便是難懂的話,什麼「負荷漸進」,什麼「實驗」之類,引得眾人都鬨笑起來:店內外充滿了快活的空氣。

用得好好
其實點解要幫佢澄清
而家d老師好惡,明明自己做爛咗官方團個名
又要官方幫手出面澄清,明明而家施sir同學校要交包膠呀分清楚身份同地位未,未即時釘牌仲出糧比隻形象負資產老師未係咁
教育局:
好閒姐男人 關你咩事
天地有正氣 施sir有叫雞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞